Vad är Mycobacterium avium Complex?

Mycobacterium avium-komplexet (MAC) är en infektion som orsakas av bakterier i släktet Mycobacterium som kan drabba patienter med nedsatt immunförsvar, som personer med hiv /aids, cancerpatienter och personer med andra typer av villkor som försvaga immunsystemet. Denna infektion kan vara mycket farligt hos vissa patienter, och kräver snabb och aggressiv behandling, vilket kan inkludera sjukhusvård, beroende på patientens och detaljerna i situationen. En läkare kan diagnostisera MAC med hjälp av ett prov som tas för kultur för att avgöra huruvida bakterier är närvarande.

Två bakterier är vanligt bakom Mycobacterium avium komplexa: M. avium och M. intracellulare . Dessa bakterier är vanligt förekommande i naturen, och människor exponeras för dem regelbundet, men de brukar kunna bekämpa dem. För människor med nedsatt immunförsvar, dock när bakterierna inandas eller förtärs, kan de kolonisera och eventuellt sprida sig till andra delar av kroppen eftersom kroppen inte är stark nog att känna igen och slå tillbaka bakterier.

Tecken på att någon kan ha komplexa Mycobacterium avium är trötthet, svaghet, huvudvärk, viktminskning, feber och anemi. Om bakterier i lungorna kan patienten hosta eller har svårt att andas, men om de har bosatt sig i mag-tarmkanalen, symtom som illamående, kräkningar och diarré kan förekomma. Utseende av dessa symptom i någon med ett nedsatt immunförsvar är en anledning till oro.

En läkare kan göra en patient intervju att lära mer om symptomen och patientens historia för att diagnostisera komplexa Mycobacterium avium. Det kan ta upp till två veckor för kultur resultat ska återlämnas, så en läkare kan rekommendera behandlingen påbörjas omedelbart för att få ett försprång på sjukdomen, som väntar på bekräftelse kan ta för lång tid. De rekommendationer som beror på patienten och detaljerna i det enskilda fallet.

Mycobacterium avium komplexet har en tendens att bli resistenta mycket lätt. Detta är en anledning till oro vid administrering av läkemedel, eftersom det innebär att en patient kan utveckla resistens under behandling. Av denna anledning är multidrug terapi används ofta vid behandling av Mycobacterium avium komplex, med målet att knacka bakterierna ur kroppen innan de har en chans att utveckla resistens och sprida den vidare till andra.

använt droger varierar beroende på läkarens erfarenhet av behandling, råder protokoll i regionen, och andra faktorer. Patienter kan alltid få ett andra yttrande om de känner sig som en rekommenderad behandling får inte vara det bästa valet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.