Vad är "Multiple Chemical känslighet"?

Multiple Chemical känslighet (MCS) är beteckningen för att förklara en förhöjd och kronisk allergisk reaktion på kemikalier. Men diagnosen en person ha flera kemiska känslighet inte nödvändigtvis betraktas som lider av en klinisk sjukdom. Faktum är att vissa kliniker hävdar att flera kemisk känslighet är bara en etikett som beskriver vissa symtom och inte en "riktig" sjukdom. För den delen, är att ha flera kemiska känslighet som klassificerats som idiopatisk , som betyder sitt ursprung orsak är okänd.

Flera kemisk känslighet är också känd som miljö-sjukdom, 20-talet sjukdom, sjuka hus-syndromet, och även kemiska aids. Den medicinska samfundet kämpar för att definiera detta villkor, teorierna bakom dess mekanism blir allt fler. Vissa forskare tror att det är resultatet av ett försvagat immunsystem. Andra tycker att det kan bero på en enzymbrist. Ytterligare andra misstänkta psykologiska faktorer kan vara inblandade.

Vad vet man om multipel kemisk känslighet är att symtomen är mycket påtaglig. Studier har visat att patienter kan få en allergisk reaktion på organiska kemikalier i miljön 100 till 1000 gånger högre än icke-allergiska personer. Utbudet av symptom varierar också mellan individer. Det finns dock flera kemiska känslighet ger ofta ont i halsen, rinnande näsa, svidande ögon, hosta, andnöd och en brännande känsla i ögonen.

Det finns en standard uppsättning kriterier som används för att göra en diagnos med att ha flera kemiska känslighet. För det första måste den allergiska reaktionen vara konsekvent och uppträder varje gång samma allergen införs. Likaså bör symtomen förbättras i frånvaro av allergen. Dessutom måste det finnas känslighet för multipla agenter.

lämplig hantering av flera kemiska känslighet är så dåligt förstås ursprunget till tillståndet. För att göra saken värre, som har flera kemiska känslighet ofta förvärrar andra villkor, såsom astma, födoämnesallergier, säsongsbunden allergi och även depression. Kan dock den bästa förebyggande åtgärden att träna undvika potentiella triggers. De vanligaste födoämnesallergenen förknippade med detta villkor är tartrazin (gult # 5) och koffein. När det gäller miljöfrågor allergener, listan är lång och omfattar:1) pesticider, herbicider och gödselmedel2) Dofter, t. ex. parfym3) Rengöringsmedel, inbegripet blekmedel och tvättmedel4) Bensin5) Flyktiga organiska föreningar som genereras från lim, färg, lack och lösningsmedel

Ungefär 85 till 90 procent av dem som uppvisar symtom på multipel kemisk känslighet är kvinnor. Det är också intressant att notera att cirka hälften även lider av depression och ångest. Av denna anledning är det villkor som ofta behandlas med selektiva serotoninåterupptagshämmare (SSRI).

Andra behandlingsalternativ omfatta näringsmässig terapi. Detta kan vara en viktig faktor eftersom många personer med multipel kemisk känslighet tenderar att eliminera hela livsmedelskedjan grupper från sin kost. En annan icke-invasiv och drogfri metod periodiska avgiftning genom kost stöd och användandet av en enkel bastu. De flesta patienter med multipel kemisk känslighet rapport att ändra livsstil är det mest effektiva sättet att hantera symtom. Sådana förändringar innefattar eliminering av alla kemiska ämnen från hem och arbetsplats till förmån för fysiska produkter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.