Vad är Body Integrity Identity Disorder?

Body Integrity Identity Disorder (BIID) är ett tillstånd där patienten känner sig tvungen att amputera en eller flera friska kroppsdelar. Patienter kan också peka på funktionshinder såsom blindhet eller paraplegi. Seriös forskning på Body Integrity Identity Disorder började i slutet av 1990-talet då psykologer att den är en förutsättning likt könsidentitetsstörningar. För människor som är obekanta med Body Integrity Identity Disorder, kan tillståndet verkar väldigt förvirrande.

Precis som i fallet med könsidentitetsstörningar, Body Integrity Identity Disorder verkar börja i barndomen. Från en ung ålder har patienten en känsla av ofullständighet som han eller hon känner kan endast lösas genom att ta bort en lem eller ett företag en drastisk kropp ändring. Rötterna till villkoret inte är helt kända, men flera teorier har deponeras. När patienten blir äldre, de tankar och längtan är förknippade med villkor kan vara mycket isolering, som patienten kan tro att han eller hon är ensam i känslan detta sätt.

Eftersom Body Integrity Identity Disorder är inte allmänt förstås i allmänhet samhället kan patienten känna sig oroliga, deprimerade och frustrerade, mycket som transgender individer gör. Han eller hon kan försöka att undertrycka den uppmanar i ett försök att passa in, eller gå i motsatt riktning, att låtsas att amputation redan har ägt rum. Vissa personer med villkoret uttrycka avundsjuka när de ser amputerade, och de kan i sista hand begära en elektiv amputation.

De flesta kirurger och vårdpersonal kommer inte att erbjuda valbara amputation och liknande förfaranden, eftersom de känner att det är mot medicinsk etik. Som ett resultat av patienter med Body Integrity Identity Disorder ofta har svårt att hitta behandling. Några försök att amputera sina lemmar själva, en potentiellt mycket farlig lösning. Andra kan gå under jord-utövare, som kanske inte utför under säkra förhållanden. Oftare skadar patienten allvarligt delen i fråga, i hopp om att tvinga en läkare att amputera.

Dr Michael första var en av de första läkare att känna igen och försök att definiera villkor, i hopp om att göra behandling tillgänglig för patienter som behöver det. En definition av villkoret kommer att vara med i DSM-V, som projiceras på en 2012 publicering. Införande i DSM-V kommer att göra villkoret mycket lättare att behandla, eftersom det kommer att bli mer allmänt erkänts av det medicinska samfundet. Patienter med Body Integrity Identity Disorder hoppas att en dag elektiva kirurgiska ingrepp kan vara tillgängliga för att hjälpa dem, ungefär som ett könsbyte används för att behandla personer med jämställdhet Dysfori.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.