Hur kan jag Lessen Min risken för diabetes?

Typ 2-diabetes har kallats diabetes åldersdiabetes som personer över 45 års ålder är mottagliga för att utveckla denna typ av diabetes, särskilt om riskfaktorer är närvarande. Men är många yngre människor i dag att utveckla typ 2-diabetes också. Övervikt och stillasittande, med högt blodtryck eller höga kolesterolvärden är några av de faktorer som utsätta människor som löper hög risk att utveckla typ 2 diabetes. Det finns också en genetisk risk att utveckla typ 2-diabetes hos dem med en förälder, barn eller ett syskon med diabetes. Du kan minska din risk för diabetes genom att uppnå och bibehålla en hälsosam kroppsvikt och genom att äta en balanserad kost och utövar dagligen.

Att upprätthålla en hälsosam vikt och gå ner i vikt för att nå en sund kroppsvikt minska risken för diabetes. Studier har visat att de med diabetes eller glukosintolerans, kraftigt minskar risken för diabetes om de upprätthåller en hälsosam kroppsvikt. Rätt kost och motion är viktiga att hålla en hälsosam kroppsvikt.

Att äta små måltider under dagen är ofta friskare än att äta ett fåtal stora måltider dagligen. Blodsocker är mer sannolikt att bli instabil i kroppen när livsmedlet inte konsumeras regelbundet, t. ex. var fjärde till sjätte timme. Medan de äter socker inte orsakar diabetes, äta för mycket socker och stärkelserika livsmedel kan leda till viktökning och dålig hälsa, så bättre val av mat är nödvändiga i att minska de riskfaktorer för diabetes.

dåliga matvanor som konsumerar för mycket natrium kan leda till högt blodtryck. Högt blodtryck är en riskfaktor för diabetes. De som läkemedel mot högt blodtryck bör se till att ta dem regelbundet och äta en låg natriumdiet i syfte att minska deras risk för diabetes.

högt kolesterol har också associerats med diabetes. De typer och mängder av fetter bör övervakas noggrant både för att förhindra viktuppgång och höga räknas kolesterol. Daglig motion som rask promenad är viktigt att minska risken för diabetes genom att upprätthålla en lämplig kroppsvikt.

Att diskutera din risk för diabetes och sätt att förebygga sjukdomen med din läkare är en bra idé. Du bör även ha din läkares godkännande av en lämplig motion och diet plan. Du bör också kontakta din läkare om du upplever några symtom på diabetes såsom ökad törst, ökad urinering, ökad hunger, viktminskning, dimsyn, svårläkta sår och en tendens att bli trött lättare än normalt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.