Hur fungerar Laser synkorrigering Arbete?

Laser synkorrigering är en form av laserkirurgi utföras på ögonen för att korrigera synfel som långsynthet, närsynthet och astigmatism. Under förfarandet använder ett särskilt utbildad ögonläkare en laser för att omforma hornhinnan i ögat. För att vara en kandidat för laser synkorrigering måste du vara minst 18 år, har god hälsa och inga ögonsjukdomar såsom grå starr eller optisk sjukdomar nerv.

När laser vision korrigering utföras, kirurg anesthetizes ögonen och kan ge patienten en mild muntlig lugnande också. Patienten ligger sedan ner med ett öga placerad direkt under laseranordning. Under förfarandet är ögonlocken hålls öppna och ögat är under tryck att tillåta läkare att lättare utföra aktuella snitt. Detta är inte normalt obekväm på grund av bedövningsmedel droppar används för att bedöva ögonen.

Bara ett öga i taget drivs på, även om båda kan göras på samma dag, om patienten begär. Den första snitt är en som skapar en liten flik av ytan på hornhinnan. Detta kan göras med hjälp av ett precisionsinstrument som kallas en microkeratome eller med en laser. De runda luckan är lätt vikas undan, varefter läkare använder laser för att avlägsna små mängder av Hornvävnad i en process som kallas ablation.

laser i sig är en koncentrerad stråle av cool ultraviolett ljus . Det är tillräckligt exakt att den kan skära skåror i en enda hårslinga utan att bryta den. Varje puls laser tar bort 39 /1000000 av en tum (99 miljondelar av en centimeter) av Hornvävnad i 12 miljarddelar av en sekund. När de nödvändiga korrigeringar har gjorts, är luckan som på plats, som täcker området där vävnaden togs bort.

När hornhinnan omformas rätt sätt kommer det att kunna fokusera ljuset direkt på näthinnan utan störningar, helst lösa dålig syn. Laser synkorrigering oftast bara tar ungefär fem minuter att utföra. Det är bäst för patienten att få någon att köra honom hem efteråt, sedan ett par dagar av vila krävs för ögat att läka. Många människor märker förbättrad syn omedelbart, medan visionen av andras förbättras under loppet av dagar eller veckor.

Det är möjligt att laser synkorrigering kommer inte att ge patienten helt klar vision. I dessa fall eventuella problem är vanligtvis mycket milda, men några upplever betydande biverkningar. Det finns risken med laser synkorrigering, som med alla operationer, och ett ingående samråd med en optiker är det bästa sättet att avgöra om du är en kandidat till förfarandet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.