Hur får jag Enskilda Dental Täckning?

Många människor kan ta emot tandvårdsförsäkringen genom arbete, där det kan vara låga priser och ge några besparingar. Få typer av tandvårdsförsäkringen försäkra helt person, och de flesta kan räkna med att behöva uppfylla självriskerna och betala en viss del av kostnaden för de flesta tandvård. I synnerhet en hel del planer förväntar sig folk att betala åtminstone 50% av många av de dyrare tandvård som rotkanaler och kronor, och de flesta bara erbjuda begränsad täckning för orthodontistry och kan ha en livslängd tak för tjänster. Anledningen till att det är viktigt att nämna detta är att i jämförelse, är privatperson dentala täckningen inte att olika, men det kan vara något till ett mycket dyrare.

Massor av försäkringsmäklare finns som kan erbjuda människor individuell tandvård täckning vid olika priser, online och offline. Flera mäklare kan nås online mycket snabbt och ger massor av citat. Dessa citat kan bli förvirrande och det är värdefullt att förstå hur täckningen varierar.

Några "försäkring" är egentligen en rabatt plan, där priserna är diskonterade i stället för att delvis täcks av försäkringsbolaget. Detta innebär praktiskt taget ingen tjänst levereras utan en avgift, och dessa planer bör endast användas om inga andra alternativ finns tillgängliga.

En annan typ av individuell tandvård täckning är den dentala HMO, vilket innebär att människor är begränsade till att använda tandläkare tillhör HMO, och detta kan eller inte kan utgöra ett problem. Om det inte finns väsentlig andel av HMO av lokala tandläkare, kan det vara svårt att hitta någon att ge vård. Människor bör planera för att utreda vilka som ingår i dentala HMO före undertecknande upp. När det finns många deltar tandläkare, dessa planer är oftast minst kostsamma och tenderar att ge den mest nytta.

Alternativt kan andra former av individuell tandvård täckning inkluderar den offentliga postoperatören, som tillåter människor att använda tandläkare utanför en nätverksgrupp, men bara börja betala ut efter den försäkrade betalar självrisk, som kan vara mycket höga. Offentliga postoperatörer betalar vanligtvis en lägre andel av de totala kostnaderna när folk använder tandläkare som inte hör till nätverket. Till skillnad från vissa täckning kommer att betala en andel av kostnaderna oavsett när tandläkaren människor väljer, som vanligen kallas en ersättning plan. Direkt ersättning innebär att människor betala alla sina kostnader och sedan lämna in ansökningar till försäkringsbolaget för ett visst ersättningsbelopp.

Dessa olika villkor omfattar olika typer av individuell tandvård täckning som kan erbjudas, och det är viktigt att bestämma vilken en eller de som verkar vara det bästa erbjudandet. Nästa steg är att titta på varje politikområde att fastställa vad som verkligen får omfattas och vad som inte. Ta del av undantag, undantag om tidigare sjukdomar, maximal nytta, antingen varje år eller livstid, och avdragsgill. Vissa försäkringar ut en mycket hög självrisk innan de ger täckning av alla slag, och dessa kan inte vara bra, medan andra gör människor vänta flera månader innan leverantörerna tillhandahåller tjänster.

En annan punkt i utvärderingen är hur företaget avgifter. Det kan begära in en fullständig årlig avgift i förskott och eller det kan begära en månatlig betalning. Helåret arvode har den fördelen att försäkringsbolaget inte kan i de flesta fall säga upp försäkringen för det året. Å andra sidan, med hjälp av en månatlig betalning struktur skulle vara fördelaktigt om de politiska blir maxed ut innan årets slut, och den enskilde kan sluta betala för det.

I alla bör människor göra sin forskning, jämföra en hel del planer och letar efter en som bäst passar deras behov. Det finns för-och nackdelar med många slags planer finns. Det sista folket bör nog göra innan du köper enskilda tandläkare täckning är att höra med sådana organ som staten Insurance Commissioner eller Better Business Bureau. Om det finns många klagomål om hur ett visst företag administrerar sin plan, kan det vara bäst att söka efter en som är mer positivt över.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.