Hur avgör jag Medi-Cal Rätt?

Frågan om hur man fastställer Medi-Cal stödberättigande är något svårt. Det finns många olika sätt att kvalificera sig för Medi-Cal (Kaliforniens Medicaid-programmet). I alla fall bestämmer Kalifornien delstatsregeringen stödberättigande, inte individen. Det bästa de flesta överväga att söka Medicaid kan göra är att titta på möjliga vägar att kvalificera sig för att se om de kan vara berättigade.

Det finns vissa kvalificerade faktorer. Vanligtvis människor har en låg inkomst, inte mycket mer än fattigdom, något som varierar. Det är bäst att helt enkelt be kontor där ansökan sker vad inkomstnivån är. Detta är inte den enda potentiella krav, och inkomstnivå kan variera beroende på omständigheterna.

Medi-Cal berättigande kan också uppstå genom att upprätthålla en viss status. Till exempel en person med permanent invaliditet eller total blindhet kvalificerar, liksom de flesta människor som deltar i matkuponger eller program välfärd. Att vara över 65, som får extra säkerhet inkomst, eller en del av staten fosterhem programmet finns andra sätt att kvalificera sig. De med låg inkomst under 21 år är i allmänhet rätt också.

Det finns speciella Medi-Cal stödberättigande värdesätter mottagning extra säkerhet inkomst (SSI). Det brukar ges till dem i en viss inkomstnivå som anses handikappade av staten. Om en person blir SSI, även $ 1 US Dollar (USD) per månad av den, de automatiskt få Medi-Cal. I dessa fall ansökan om Medi-Cal går direkt via socialförsäkringen, och den som fortfarande är berättigade till det, förutsatt att de fortsätter att få SSI.

Staten kan också bestämma Medi-Cal behörighet genom att titta på vissa specifika faktorer. Kvinnor som har bröst-eller livmoderhalscancer eller män, som har bröstcancer får automatiskt rätt till hälso-och sjukvården om de uppfyller inkomster krav. Gravida kvinnor i rimlig inkomst grupper som vanligtvis accepteras, så de får prenatal vård de behöver. En del flyktingar till Kalifornien kan få Medi-Cal och låga inkomster seniorer eller personer i långvarig omsorg kan möjligen kvalificera.

En annan kompetens finns för att vara stödberättigande. Det är oftast nödvändigt att leva i staten Kalifornien för att få Medi-Cal behörighet. Residence behöver inte vara långvarig, men eftersom detta program är för Kalifornien, men det måste fastställas. Detta är oftast helt enkelt som att fylla i ett Kalifornien adress på ansökan. Om en person är hemlös kan adressen vara en postbox, men i andra fall måste det vara en fysisk adress.

För dem som ansöker om Medi-Cal för barn, är det möjligt att inkomstnivåer kommer göra människor bidragsberättigande. Det är inte svårt att överstiga inkomsterna krav eftersom det är mycket låga. Det finns dock en annan stat köra program som kan hjälpa till att få bra sjukförsäkring för barn till mycket låga priser. Detta är den schip (statligt Children's Health Insurance Program).

I Kalifornien är schip kallas Friska Familjer, och den låter för mycket högre inkomst. Det be om några bidrag från föräldrar, men detta är minimal, och långt mindre än en förälder skulle betala för privata sjukförsäkringar. Ansökningar om Medi-Cal göra fråga om föräldrarna vill ha information om Friska Familjer. När folk är osäker på om de har Medi-Cal stödberättigande kan det vara klokt att markera rutan som riktar Medi-Cal för att skicka information om Friska Familjer om Medicaid nekad.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.