Har mitt barn Behöver fluoriderat vatten?

fluoriderat vatten, som har fluorid till, har visat sig kunna minska karies hos barn. Däremot tror de flesta experter att det är onödigt att dricka fluoriderat vatten för att få fördelarna med fluor. Ett barn som borstar sina tänder regelbundet, och sväljer en liten mängd tandkräm med fluor, kommer sannolikt att få behövs mängder av fluorid. Dessutom om man inte vill använda fluoriderat tandkräm, många barnläkare föreskriva fluortillskott.

Fluorid flesta fördelar barns tänder, och det är oklart vad nyttan av att dricka fluoriderat är för vuxna. I själva verket fluoriderat vatten i stora mängder kan vara skadliga. Fluorid i större mängder är ett frätande gift i likhet med många läkemedel. Inte alla tandläkare eller medlemmar av American Dental Association (ADA) stödja program för att hjälpa städer och län utbudet fluoriderat vatten. Faktum är att vissa tandläkare kraftigt emot fluoriderat vatten.

Flera andra medicinska organisationer är också emot fluoriderat vatten på grund av sin eventuella långsiktiga hälsorisker. Dessa inkluderar American Cancer Society, American Heart Foundation och American Academy of Allergy och immunologi. Motståndarna använder fluoriderat vatten tenderar att känna att lägga fluor till vatten är en form av massa medicin som är ofrivilligt hos alla som måste använda vatten. Det lämnar vattnet konsumenten med liten möjlighet att välja om eller inte att använda fluor.

Motståndare citera exempel på tidigare olyckor där alltför mycket fluor har förorenat vattenförsörjningen, orsakade förgiftning och sjukdomar för en del. Detta gör många känner att det helt enkelt inte värt risken att lägga fluor till vatten, även om vattnet har vad anses som säkra nivåer av fluorid. Dessutom barn som behöver fluor kan få igenom billig tillskott, så det finns inget behov för alla människor att dricka fluoriderat vatten.

Förespråkarna för fortsatt fluoriderat vatten program tror att eliminera fluorid från vatten risker på lång sikt tandhälsa många barn. Föräldrar kan inte begära regelbunden medicinsk vård för sina barn, som kan orsaka epidemisk nivå för karies, särskilt bland de fattiga.

Det kan inte slutgiltigt säga att barn behöver fluoriderat vatten. De flesta tandläkare håller dock att barn antagligen skulle få fluor genom tillägg eller tandkräm för att främja god munhälsa, när vattenförsörjningen inte är fluoriderat.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.