Har Havremjöl Verkligen sänka kolesterol?

Det finns en hel del uppmärksamhet i dag på ett hälsosamt sätt att sänka det onda kolesterolet i systemet. Många annonser för spannmål med havre hävdar att hjälpa spola överskott kolesterol från kroppen och på så sätt lätta kolesterolhalten tillbaka till en godtagbar nivå. Faktum är att havre är en av de bästa fysiska åtgärder för att hantera höga nivåer av LDL eller dåliga kolesterolet.

Hemligheten till havremjöl förmåga att sänka kolesterolet har att göra med fiberinnehållet i säden. Lösliga fibrer, speciellt beta glukan, bidrar till att hämma absorptionen av kolesterol i tarmkanalen. Som ett resultat finns det mindre av en möjlighet för LDL-kolesterol att täppa till systemet och dröjer kvar i kroppen under långa perioder.

Samtidigt som det finns några olika åsikter om exakt vilken typ av havremjöl eller havre produkt är det mest effektiva råder allmän enighet om att ett livsmedel som använder havremjöl som en ingrediens kommer att ge lite hjälp att föra kolesterolnivåer tillbaka in en väl avvägd. Valsade eller stål marken havre anses av många vara det bästa alternativet. Men det finns också tecken på att även konsumerar en skål med omedelbar havremjöl eller njuta av en kall havregrynsgröt spannmål kommer att göra en positiv inverkan.

Även sockrade havremjöl barer att människor tenderar att använda som en frukost mat när de är på flykt eller ett snabbt mellanmål kan stöd i sak. Naturligtvis är det kalori innehållet i dessa sötad behandlar högre, och de beredda socker är inte ett bra alternativ för människor som också ser sin blodsockernivåer. Ett bättre alternativ vore att ha en havre spannmål med skivor av bananer, eftersom detta kommer att öka det totala fiberinnehållet och öka avlägsnandet av LDL kolesterol från kroppen.

Ett roligt sätt att få mer havre spannmål i den dagliga kosten är att använda mjöl tillverkat av marken havre istället blekt mjöl produkter. Lägga bakpulver och en liten mängd bikarbonat till havremjöl mjöl gör det möjligt att förbereda sådana poster som pizza skorpor, skorpor paj och till och med bakverk.

Medan många människor väljer att använda kommersiella havreprodukter såsom kväkare Reg; havregryn eller liknande välkänt varumärke, andra väljer att använda havreprodukter som saknar typer av sötningsmedel eller konserveringsmedel. De socker-och konserveringsmedel havreprodukter återfinns ofta på hälsokostaffärer och ekologiska marknader mat.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.