Har Bluetooth Headset orsaka cancer?

Det är svårt att föreställa sig att du kan lida hälsoproblem med hjälp av en mobiltelefon eller headset. Men hälsa experter och berörda konsumenterna har tagit upp allvarliga frågor om de eventuella effekterna av mobila enheter, inklusive befarar att de kan orsaka cancer. Avgörande bevis har aldrig blivit upptäckt, men många experter tyder på att mikrovågsugn utsläppen från telefoner och Bluetooth ®-headset kan medföra viss risk för cancer eller andra hälsoproblem.

Ända sedan introduktionen av mobiltelefon teknik, har studier genomförts för att se om de utgör hälsorisker. Oron är klokt med tanke på att mobiltelefoner är låg-drivna mikrovågsugn utsläppskällor, och en del mikrovågor, som röntgen-eller gammastrålning, har visat sig medföra hälsorisker. Experter och konsumenterna oroar sig för att hålla en mikrovågsugn avger apparaten i närheten av huvudet och hjärnan kunde innebära en risk för hjärncancer eller annan skada. Den oro som ibland är större när det gäller Bluetooth ® headset, eftersom enheten är placerad i örat och därmed ännu närmare till hjärnan.

Studier har fått synnerligen motstridiga resultat. Några tidiga undersökningar av effekterna av mobiltelefoner på celler uppvisar betydande skada, medan andra har inga alls. Dessutom kan vissa människor lider av överkänslighet mot mikrovågsfrekvenser radio, vilket får dem att få huvudvärk bara av att vända en telefon på eller vara i ett rum med någon på en telefon eller headset. Enligt den amerikanska Food and Drug Administration, den amerikanska Federal Communications Commission, och Förenade kungariket National Radiological Protection Board, all tillgänglig vetenskaplig forskning visar att mobila enheter är säkra, men ytterligare forskning är nödvändig.

Bluetooth ® headset är en relativt ny teknik, så djupgående studier är ännu inte avslutad om cancerrisker. Medan många hörluren anordningar som släpper ut mindre mängder av strålning än mobiltelefoner, anser hörlur sätta energikällan närmare din hjärna. Den allmänna opinionen verkar delas relativt jämnt mellan dem som tror Bluetooth ® headsets mer riskfylld än mobiltelefoner, de som tror de är säkrare, och en stor grupp som tycker frågan är löjlig eftersom strålningen är så låga att börja med.

mobiltelefoni har bara varit allmänt sedan mitten av 1990-talet. Eftersom Bluetooth ® headsets är en sådan ny funktion, är det omöjligt att få uppgifter om långsiktiga effekter av konsekvent exponering. Vissa människor föreslår att inom tjugo år kommer bättre studier finns, enligt den första generationen som växer upp med mobiltelefoner och sätter huvudet kommer i praktiken vara försökskaniner för långsiktiga effekter. Om du verkligen månar om mikrovågsugnen utsläpp från din mobiltelefon, hoppa Bluetooth ® headset och helt enkelt använda speaker-telefon alternativ som är standard på de flesta telefoner. Trots att vetenskaplig forskning inte har gett tydliga svar på om Bluetooth ®-headset kan orsaka cancer, kan detta vara ett område där du känner att det är bättre att vara säker än ledsen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.