Finns det något sådant som ett Corn Allergi?

Människor kan utveckla allergi mot nästan allt, och det inkluderar majs. True majs allergier är relativt sällsynta, men de kan vara mycket handikappande och mycket problematiskt eftersom majs används i ett brett spektrum av produkter. När någon har en majs allergi, kan han eller hon utvecklar symptom från intag av majs, röra produkter som innehåller majs, och andas in säd pollen eller partiklar från majs som de som genereras medan fräsning majsmjöl.

Svårighetsgraden av en majs allergi kan variera. Många människor upplever kontakteksem och de kan utveckla nässelfeber, utslag och eksem av att äta majs. Corn allergier kan också leda till andningsdepression symtom som en rinnande näsa, hosta, väsande andning, och luftvägsobstruktion, tillsammans med gastrointestinala nöd. I vissa fall kan allergi orsaka anafylaxi, ett dödligt tillstånd som uppstår i vissa allergiker.

Test för en majs allergi kan genomföras med ett hudtest för allergi, eller en eliminering kost. Att inse att någon är allergisk mot majs kan kräva omfattande testning, eftersom majs är i så många livsmedel att allergi kan tillskrivas ägg, mjölk, soja, vete och andra vanliga allergener innan majs avslöjas som den skyldige. Någon med en majs allergi kan också uppleva falskt positiva, på allergitest för andra spannmål som vete, vilket kan komplicera saken ytterligare.

Det är också viktigt att skilja mellan en majs allergi och majs intolerans. Personer med en majs allergi erfarenhet en immunreaktion mot bladbaggar orsakas av kroppens utveckling av antikroppar mot de proteiner som finns i majs. Corn intolerans innebär en oförmåga att smälta majs, som orsakar gastrointestinala obehag. Under en längre tid, en person med majs intolerans kan utvecklas hälsoproblem till följd av konstant irritation i mag-tarmkanalen.

Människor med majs allergier har en väldig över livsmedel för att undvika. Förutom uppenbara majs produkter som majs tortillas, gryn, majskorn och majs muffins, måste de även se upp för majssirap, en gemensam livsmedelstillsats, tillsammans med majsstärkelse, som ofta används som förtjockningsmedel. Ingredienser med "dex" i namnet innehåller ofta majs också. Ibland undvika alla beredda livsmedel som är nödvändigt för människor med svåra majs allergier, eftersom majs är en sådan allestädes närvarande ingrediens.

Kontakta allergier måste också beaktas. Plast wraps, många lim, baby pulver och en rad andra produkter innehåller majs. När dessa produkter hanteras eller används, kan de proteiner orsaka kontakteksem. Även hypoallergeniska produkter kan ha majs, eftersom majs allergier är ovanliga, och noggrann genomgång av ingrediens listor rekommenderas starkt. Mediciner kan också innehålla korn, som används för att göra beläggning, drivmedel för inhalerade läkemedel och andra produkter som används vid tillverkning av läkemedel.

Flera webbplatser innehålla fullständiga förteckningar över produkter som säker för användning av med majs allergier och specialister allergi kan ge ytterligare information.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.