Är Nightshade Grönsaker dåligt för dig?

Långt ifrån att vara dåligt för dig, Nightshade grönsaker ger ett antal fördelar för hälsan eftersom de ofta är rika på vitaminer, mineraler och andra nyttiga ämnen. Men som är fallet med alla delar av människans kost, vissa tycker att de känner sig friskare när de inte äter Nightshade grönsaker. För personer med villkor som ibland förvärras av att äta dessa grönsaker, kan det hjälpa att använda en eliminering kost till zon på livsmedel som orsakar komplikationer och obehag.

Nightshade grönsaker faktiskt frukt, inte grönsaker, med undantag När det gäller potatis, som är en knöl, men eftersom de är kokta och behandlas som grönsaker, de flesta människor kallar dem grönsaker. Aubergine, tomater, paprika och potatis är alla medlemmar i Nightshade familjen som används för livsmedel och tobak är en annan medlem av Nightshade familjen som odlas för att användas av människor. Alla dessa produkter innehåller spår av alkaloider som kan vara skadliga i höga koncentrationer.

Som en allmän regel bör människor undvika att konsumera bladen, stjälkar och blommor av medlemmar i Nightshade familjen, och de bör äta frukt som är fullt mogna, utan gröna fläckar. Några medlemmar i Nightshade familjen såsom paprika kan vara grönt helt mogna, men gröna fläckar på tomater, potatis och aubergine är inte önskvärt, eftersom de kan innehålla höga halter av alkaloider. På potatis, gröna fläckar tyder på att knölarna har utsatts för solljus, och potatis har utvecklat alkaloider som ett självförsvar mekanism för att göra den oattraktiv för djur som skulle vilja äta det.

Den naturliga toxiner finns i spårmängder i äldre Nightshade grönsaker verkar inte vara skadligt när dessa livsmedel som äts som del av en balanserad kost. En hög koncentration av sådana livsmedel i kosten kan orsaka problem hos vissa personer, speciellt om maten är underripe eller dåligt hanteras. Konsumenterna kan undvika problem genom att använda färsk, fullt mogna grönsaker och omsorgsfullt klippa bort alla gröna fläckar på potatis.

Vissa forskare har föreslagit att Nightshade grönsaker kan vara delaktiga i gastroesofageal refluxsjukdom (GERD), tillsammans med den mer vardagliga halsbränna. De kan också vara ett boven i inflammatoriska processer, som de som observerats i artrit och vissa människor tror att dessa livsmedel också kan förvärra akne. Även om folk kanske inte vill ta rekommendationer för att undanröja Nightshade grönsaker från sin kost till nominellt värde, går igenom ett avskaffande kosten kan vara en bra idé, eftersom det kommer att identifiera problemområden livsmedel av alla slag, inklusive Nightshade grönsaker, om de är ett problem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.