Vilka olika typer av tandkräm?

Idag människor har de friskaste och starkaste tänder jämfört med våra förfäder någon annan period i historien. Vår tandhälsa, delvis kan krediteras alla olika typer av tandkräm som finns på marknaden idag. Tandkrämer är utformade för att tillgodose alla de olika orala hälsan åt enskilda personers, inklusive smakpreferenser, ålder och kosmetika.

De flesta tandkräm på marknaden innehåller fluor. Fluoriderat tandkräm rekommenderas av de flesta tandläkare och trodde att förebygga karies. Hål i vuxna och barn orsakas av syra som produceras av bakterier, som etsningar emaljen på tänderna. Fluor stärker tänderna och tar bort syran.

fluoriderat tandkräm har blivit omstridd och vissa tycker att det kanske skulle göra mer skada än nytta. För mycket fluorid kan ibland orsaka ett intryck av streck på tänderna, och det är giftigt vid upprepade tillfällen förtäring. Av denna anledning finns det också tandkräm på marknaden som inte innehåller några fluor.

Träning gel tandkräm är tillgänglig utan fluor för små barn som bara lära sig att borsta. Denna tandkräm är avsett att undanröja risken för att svälja fluor tills barnet lär sig att borsta ordentligt. Denna typ av tandkräm har olika nivåer, som gradvis öka mängden fluor. Barnens tandkräm också kommer i roliga smaker och förpackningar för att locka barnen att öva god munhygien.

En del människor uppskattar tandkräm för att lindra smärta i samband med känsliga tänder. Känsliga tandkräm är avsedda för lång, daglig användning för kronisk känsliga tänder. Andra tandkräm är att okänsliga känsliga tänder. Okänsliggöra tandkräm används på kort sikt för fyra till sex veckor för att stärka tänderna och minska smärta från tandproblem, varma och kalla vätskor och /eller borstning.

plack och tandsten kontroll tandkräm främjar också munhälsa. Plack är en tunn hinna som bildas på tänderna. Det hamnar hålighet bakterier och även bildar tandsten. Tandsten är en hård beläggning på tänderna som orsakas av ett överskott av protein som deponerats av saliv, mat och kalcium. Ingredienserna i plack och tandsten kontroll tandkräm bort plack, förhindra att nya tandsten bildas och ta bort tandsten som redan finns.

Whitening tandkräm är att ta bort fläckar från mat, kaffe, åldrande och rökning. Långtidsanvändning av blekning tandkräm bleker gradvis tänderna med blekmedel och manuellt ta bort fläckar. Whitening tandkräm var tidigare känt som rökare tandkräm.

plack, tandsten och missfärgningar påverkar också löständer, så det finns även tandkräm avsedd för proteser. Även om proteser är inte föremål för karies kan plack och tandsten orsaka dålig andedräkt, fläckar och tandköttsproblem. Även om någon kan ha förlorat sina naturliga tänder, god munhygien är mycket viktig. Denna tandkräm är optimerad för att sköta om munnen samt proteser.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.