Vilka är tecknen på en vaginal infektion?

vaginala infektioner är ett vanligt tillstånd, som drabbar många kvinnor över hela världen på en gång eller en annan. En vaginal infektion orsakas av en stam av bakterier, jäst, eller protozoer organism, och är en av de vanligaste orsakerna till att kvinnor besöker sin läkare. Det finns många typer av vaginala infektioner, men symptomen är mycket lika för de flesta.

P-området är hem för olika typer av organismer, främst Lactobacillus acidophius, nyttiga bakterier som även stöd i matsmältningen. Det finns tillräckligt med typer och mängder av organismer i vaginala området för att skapa en balans. En vaginal infektion uppstår när en ny typ av bakterie introduceras i området, kasta av balansen och orsaka en infektion.

De vanligaste symtomen på en vaginal infektion är brännande känsla, klåda, rodnad och en obehaglig lukt. Det kan också finnas svullnad. Ett annat symptom är en förändring i utsläpp. Trots att kvinnor brukar uppleva en normal avslutning under hela menstruationscykeln som en vaginal infektion kan ändra färg, konsistens och mängd av sekret.

En av de vanligaste typerna av vaginala infektioner är bakteriell vaginos, som orsakas av Gardnerella vaginalis och andra organismer i slidan. Det vanligaste symptomet för denna infektion är en mycket stark lukt, som märks mest efter samlag. Kvinnor kan också märka ett överskott av vattniga ansvarsfrihet, antingen klar eller vit till färgen.

Candida vaginit, eller en svampinfektion, är en annan typ av infektion. Symtomen vid denna vaginal infektion är svullnad, irritation, rodnad, klåda, och förändringar i utsläpp. Tjock, vit ansvarsfrihet eller inte alls utsläpp alls är vanligt med jäst infektioner.

Trichomonas IPV, ibland kallat "trich," är den tredje vanligaste typen av vaginal infektion. Symtomen är mycket lika bakteriell vaginos, en ökad mängd utsläpp, möjligen i en annan färg än normalt, och en del klåda är vanliga symtom. Det kan också finnas en märkbar lukt förknippas med denna infektion.

Symptomen på en vaginal infektion är försvårande, men lätt lättad. En kvinnas läkare kan ordinera ett antibiotikum som snabbt kan klara upp infektionen. Det finns också vissa behandlingar som är tillgängliga över disk i många läkemedel och varuhus. Eftersom symtomen på en vaginal infektion kan vara tecken på något mer allvarligt, som en sexuellt överförbar sjukdom eller en allergisk reaktion är det viktigt att en kvinna besöker sin läkare för bedömning innan du försöker diagnostisera eller behandla en infektion på egen hand.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.