Vilka är tecknen på en överdos heroin?

Heroin är en av de mest farliga och beroendeframkallande droger någonsin tillverkats. Ett opiumderivat som utvinns genom bearbetning av den asiatiska vallmon anläggningen, är heroin ofta kända av gatunamnen som smack, knark, häst, svart tjära eller skräp. Användarna får en tolerans som kräver större doser för att uppnå det euforiska effekter de söker, en vana som ofta kan leda till en överdos heroin. Symptomen är många och varierade, även de mest uppenbara av dessa är koma, andningsstillestånd och död.

Några av tecknen på en överdos är praktiskt taget omöjlig att skilja från de fysiska effekterna som sker när en användare är mitt i en heroin hög. Några av dessa kan vara blå läppar, hud och naglar, en svag puls och mycket lågt blodtryck och andning som är både ytlig och långsam. Ofta kan en person mitt i en överdos heroin utställning kall och fuktig hud, och spasmer i musklerna och magen. Om du misstänker att en person har tagit en överdos heroin finns absolut ingen tid att förlora. Ring 911 eller annat nödnummer omedelbart, för dödsfall är inte ovanligt.

Heroin kan injiceras, rökas eller fnös. Tvärtemot vad många tror, är de olika metoderna förtäring lika beroendeframkallande. Den kemiska sammansättningen av heroin är sådan att den drogen reser nästan omedelbart till hjärnan, med fysiska manifestationer inträffar omedelbart. Förutom känslan av eufori kan användare uppvisar också en torr mun, extrem trötthet, tunga armar och ben, och en kraftigt minskad förmåga till eftertanke och känslor.

Trots att regelbundna användare är något mer benägna att gå in heroin överdos , återigen på grund av deras behov av ständigt ökande mängd av läkemedlet, nya användare är också i riskzonen. Street heroin ofta minska med återförsäljare, vilket innebär att rent heroin blandas med andra ämnen för att skapa ett större utbud, sälja ett större antal doser, och få större vinster. De ämnen som används för att skära heroin kan vara allt från välling till råttgift, och därmed en användare aldrig vet exakt vad de är injicering, rökning eller fnysande.

Alla heroinmissbrukare ständigt i riskzonen för en överdos, men det finns många andra hälsorisker också. Det finns en mycket stor chans att smittas av hepatit B och C, humant immunbristvirus (HIV) och förvärvat immunbristsyndrom (AIDS) på grund av praxis att dela nålar. Användare kan också visa kollapsade vener, infektioner hjärta och leversjukdom. Om en person överlever en överdos heroin, kommer de oftast behandlas med metadon, buprenorfin, naloxon eller andra droger i ett försök att sakta avvänja dem från heroin.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.