Vilka är symtomen på panikattacker?

symtom på panik attacker inbegriper ofta saker som en stark känsla av rädsla, en känsla av att någon håller på att tappa kontrollen, och bröstsmärta. Många andra symtom kan följa en panikattack. I samtliga fall panikattacker uppstår när kroppens flykt eller kamp syndrom utlöses, översvämningar kroppen med hormoner som orsakar rädsla, ångest och stam, men det finns ingen verklig anledning att vara rädd. Panikattacker kan vara del av en större ångest, eller ett symptom på en panikångest. Det finns behandlingar som är tillgängliga för att hantera panikattacker.

Panikattacker kan vara allt från några sekunder till trettio minuter. En mängd saker som kan leda panikattacker, även fobier, triggers av traumatiska minnen, vissa läkemedel, och utsättning av medicineringen. När en patient får en han eller hon sannolikt kommer att uppleva mer, vilket gör det viktigt att få behandling så snart som panikångest börjar inträffar.

Andra symptom på panikattacker som: ökad hjärtfrekvens, svettningar, illamående , kräkningar, frossa, blek eller rodnad hud, fläckigt hud, domningar eller stickningar, en intensiv behöver köra, och en kvävande känsla vilket gör det svårt att andas. Människor kan också börjar känna skiljas från den omgivande miljön, in i en drömlik skick som de tror att de inte är närvarande. Symtomen vid panikattacker kan vara så allvarliga att patienten känns som han eller hon är döende, och även om panikattacker inte är dödliga, kan rädslan för döden vara försvagande för patienten.

Flera tekniker för behandling av panikattacker lita på svara när symptomen av panikattacker börjar dyka upp. Dessa behandlingar kan vara långsam djupandning, ligger ner, pratar med någon som stöder, med ångestdämpande mediciner, eller med hjälp av guidad bildspråk för att försöka fokus under attacken. Patienter kan också påminna sig att de inte kan dö av en panikattack, och förstärka tanken att de har inget att vara rädd för.

Symtom på ångest och panikattacker är inte bara obehagligt för patienten . De kan också utgöra ett stort hinder socialt eller professionellt. En fastighetsmäklare som har panikattacker under körning över broar, till exempel, inte kommer att kunna erbjuda kompletta tjänster till kunder, och någon som regelbundet erfarenheter symtom på panikattacker under tiden i trånga miljöer kanske inte kan umgås med vänner, gå på konserter och delta i annan offentlig verksamhet. Få behandling kan hjälpa patienter att få panikattacker under kontroll, och ta itu med de underliggande ångest eller panikångest som orsakar problemet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.