Vilka är symtomen på hypokondri?

hypokondri är ett verkligt tillstånd för många människor. Det är en psykisk störning som drabbar både män och kvinnor där den sjuke anser att de upplever medicinsk sjukdom, verkliga eller inbillade. De anser också att symtomen de har kan hänföras till allvarlig medicinska åkommor. Hypokondri kan leda till svår ångest och depression hos den sjuke.

Symptomen av hypokondri brukar följa ett bekant mönster. Den drabbade kommer att utveckla en överväldigande rädsla för en viss sjukdom eller sjukdomar. Ofta är fruktan i proportion till den sjukdom eller baseras på icke-existerande symptom. Det motiverade yttrande från läkare och andra medicinska experter ofta inte hjälper att kontrollera rädslan.

En tecknet på hypokondri är feldiagnostiseras varje liten åkomma. Rädslan för att hypokondri utövar är så stor att varje liten värk eller smärta behandlas som en stor sjukdom. Den hypokondriker kommer att tro att den minsta smärtan kan hänföras till större sjukdom som cancer eller aids. På ett sätt anser hypokondriker det värsta och vanligtvis kan inte avskräcks av strider expertutlåtande.

Återkommande läkarbesök är ytterligare ett tecken på hypokondri. Den drabbade kan också byta läkare om läkaren misstänker hypokondri. Den hypokondriker kan börja frukta att läkaren på grund av denna diagnos.

Den oro för hypokondriker kan få allvarliga konsekvenser i det dagliga livet. Den hypokondriker får tillbringa mycket tid borta från arbetet oroande om hans eller hennes inbillade ohälsa. Ångest nivåerna ökar på grund av denna oupphörliga oro, och kan skapa andra sjukdomar såsom panikattacker och depression.

Många fysiska symptom av sjukdom kan utlösas av hypokondri. Psykosomatiska symtom kan också finnas i tillståndet. Många hypokondriker är allvarligt oroade med sin egen död på grund av tillståndet, och många att göra sig redo för sin död.

Ett annat symptom på hypokondri är ett tvångsmässigt behov av information om sjukdomar och sjukdomar. Den hypokondriker vanligen inte tro de diagnoser av läkare och kommer att försöka finna sin egen diagnos av den upplevda sjukdom. Hypokondriker tillbringar en stor del av dagen oroa dig för och diskutera sina symtom.

hypokondri drabbar minst 6% av människor. Många tror att dålig hållning är en förklaring till hypokondri. Ordet hypokondri kommer från grekiska ord som betyder "under" och "revben". Hypokondri är ett psykologiskt problem som bara professionell behandling kan bota.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.