Vilka är riskerna med högt blodsocker?

högt blodsocker i blodprover ofta uppfattas som att kraftigt öka risken för diabetes. Vad bra, hos gravida kvinnor, högt blodsocker visar en tydlig ökning för utvecklingen av farligt tillstånd havandeskapsförgiftning, som kan skada både modern och fostret. Detta är väl dokumenterat av läkarkåren, och de som har högt blodsocker kan genomgå diet ändringar eller ta medicin för att kontrollera dessa nivåer. Nyare medicinsk forskning har visat ytterligare risker för personer med högt blodsocker.

A 2002 studie publicerad i tidskriften neurologi visade att patienter med högt blodsocker som hade drabbats av en stroke hade en ökad risk för lidande annat stroke, om högt blodsocker inte kontrollerades. Dödligheten efter en initial stroke var signifikant högre hos patienter med högt blodsocker.

I 2002 års studie, analys av en grupp på över 500 patienter visade att 40% av patienter som lider sin första stroke hade höga blodsockernivån. Ytterligare dödligheten i denna grupp ökade. Som väl var patienter med högt blodsocker mer benägna att ha komplikationer efter en stroke, och var sannolikt har mycket längre sjukhusvistelse efter en stroke. Undersökningen visar att minska högt blodsocker också kan minska risken för stroke.

En studie som publicerades 2005, i Journal of American Medical Association (JAMA), fann de med högt blodsocker löpa en högre risk att utveckla cancer och dör i cancer. En högre dödligheten för all cancer, ca 29%, rapporterades hos dessa patienter. Samt ökad risk för cancer i bukspottkörteln, matstrupe, lever, livmoderhalsen och kolon visades.

University of California-San Francisco utvärderas kvinnor med högt blodsocker i hänsynen till risk att utveckla demens eller psykisk funktionsnedsättning med åldrandet. Deras studie, som publicerades 2006 visade ett tydligt samband mellan högt blodsocker och demens hos kvinnor. Faktum är att deras resultat tyder på att kvinnor med högt blodsocker ökar deras chanser att utveckla demens av en häpnadsväckande 40%.

Dessa studier visar att regelbunden analys av blodsocker, och kontroll av högt blodsocker kan underlätta betydligt minska risken för flera mycket allvarliga sjukdomar. De visar verkligen att människor, speciellt äldre än 40 borde ha årliga tester blodsocker för att utesluta diabetes och utveckling av större riskfaktorer för stroke, cancer och kognitiva funktionshinder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.