Vilka är de olika typerna av smärtstillande medel?

Painkiller läkemedel är formellt kallas smärtstillande . Smärta är lättad, antingen genom att blockera smärtsignaler till hjärnan eller genom att störa dem som hjärnan signaler. Det finns både narkotika och icke-narkotiska alternativ som handlar med olika grader av smärta.

En icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID) är en typ av nonnarcotic smärtstillande medel. Dessa läkemedel ger smärtlindring och samtidigt sänka feber och arbetar mot inflammation. De kallas icke-steroida för att skilja dem från steroider, den vanligaste formen av anti-inflammatoriska läkemedel. Vissa typer av NSAID är acetylsalicylsyra, ibuprofen och diklofenak.

Den största biverkningen för NSAID är att de gör så att blodet tunna och kan därmed påverka koagulering. Många hjärtpatienter ta acetylsalicylsyra regelbundet eftersom det hjälper blodet rör sig genom hjärtat mer effektivt. Den mycket gallring som hjälper dagligen gör för en farlig situation när det gäller operation. Detta innebär att vem som helst ta acetylsalicylsyra regelbundet måste avbryta sin regementet innan man går in i en planerad operation.

Nästa typ av smärtstillande medel är icke-narkotiska paracetamol baseras vanligen kallad paracetamol . Det säljs under namn som Tylenol ® och Panadol ®. Precis som NSAID, paracetamol är ett smärtstillande och feber reducering. Det minskar inte inflammation, som är en stor skillnad i symtomlindring.

Acetaminophen är billig och bra för daglig smärtlindring. Det anses vara ett säkert läkemedel då de används enligt anvisningarna. Det är inte blodförtunnande som NSAID, men det kan orsaka leverskador när de tas på fel sätt. Det är ofta återfinns i andra läkemedel som sinus medicin och kall mediciner, så de som lever frågor bör kontrollera märkningen av alla smärtstillande medel och andra typer av läkemedel för att vara säker på att undvika paracetamol.

Narkotika är de starkaste typ av smärtstillande medel. Opioida läkemedel är någon typ av läkemedel som har effekter som påminner om opium, vilket innebär att de direkt påverkar det centrala nervsystemet och förvirra signaler som skickas till hjärnan. Opioider är ofta felaktigt kallas opiater , men opiater är faktiskt tillverkade av alkaloider i opium och är en typ av opioid.

Det finns tre divisioner av opioider som omfattar naturliga opiater, semi-syntet och syntetmaterial. Naturliga opiater är gjorda av opium. De innehåller morfin och kodein. De används främst inom det medicinska området för postoperativ återhämtning och på ett selektivt sätt, eftersom de är starkt beroendeframkallande.

Semi-syntetisk opiat omfatta illegala droger heroin och det föreskrivna ocycodone. Helsyntetisk opioider innefattar petidin, även känd som alodan eller demerol, metadon och fentanyl. Alla medicinskt använt smärtstillande medel anses säkra när de används på rätt sätt och under övervakning av medicinsk personal. Det finns extrema problem för att utveckla missbruk i något av dessa läkemedel, så att patienter kommer att bevakas noggrant för att undvika detta är möjligt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.