Vilka är de olika typerna av Munskölj?

Med många olika typer av munvatten eller sköljningar munnen finns tillgängliga är det bra att inse att de olika kategorierna har särskilda syften. Olika typer av munvatten innehåller fluor sköljningar, antiseptiska munvatten och munvatten kombination. Dessa typer är allmänt tillgängliga över disk. En tandläkare kan också föreskriva ett munvatten, som Peridex eller PerioGard, för att behandla gingivit, vilket ger inflammation, svullnad och blödning i tandköttet.

En vanlig typ av munvatten, en fluorid mun skölj kan stärka tänderna och förebygga karies. En antiseptiska munvatten dödar bakterier och kan också fräscha andan. Antiseptiska munvatten används före och efter operation för att avlägsna bakterier och förhindra infektioner. Den antiseptiska typ av munvatten rekommenderas också för vissa patienter med tandköttsproblem eller torsk, en mun infektion. Eftersom en antiseptiska munvatten kan påverka smaksinnet och även färga tänderna, konsultera en tandläkare om flitig användning.

En kombination, eller total, munvatten hjälper till att kontrollera röta och fräscha andan. En munvatten som innehåller zink kan vara till särskilt stor hjälp för dem som ofta har dålig andedräkt. De med dåliga andedräkt bör konsultera en tandläkare om andra möjliga orsaker, inklusive bihåleinflammation eller gastrisk reflux. Andra orsaker till kronisk dålig andedräkt innehålla särskilda livsmedel och mediciner, samt infektioner i tonsillerna eller lungor.

Dålig andedräkt eller dålig smak i munnen är också en varningssignal för sjukdomar i tandköttet. Patienter med dåligt passande kronor och broar kan ha en uppbyggd av bakterier och plack som orsakar dålig andedräkt. På samma sätt kan patienter med dåligt rengjorda proteser har också dålig andedräkt, eller kronisk dålig andedräkt. De som röker eller använder tuggtobak kan också ha dålig andedräkt.

En del människor med röstproblem bör undvika munvatten som innehåller alkohol eller andra irriterande ingredienser. Oavsett vilken typ av munvatten du väljer, bör du skölja den tid som anges på produkten. Undvik att använda munvatten som överstiger den rekommenderade belopp eller frekvens. Munvatten eller sköljningar bör inte ta över platsen för daglig tandborstning och tandtråd, vilka är nödvändiga att ta bort partiklar av föda på och mellan tänderna. Ingen munvatten kan döda de bakterier som orsakar sjukdomar i tandköttet.

En nyare form av behandling för dålig andedräkt innebär att man använder en anpassad utrustat tandskena som gäller peroxiden direkt till störande bakterier. Tongue borstar och Sonic tandborstar är också till hjälp för att befria tandkött och tänder av plack och bakterier som kan orsaka lukt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.