Vilka är de olika stadierna i fostrets utveckling?

En baby genomgår snabb fostrets utveckling under de nio månader som han tillbringar i sin moders liv. Ett graviditetstest är vanligen mäts i 40: e graviditetsveckan, men många föredrar att mäta den i månader. De tre viktigaste stegen i fosterutvecklingen är befruktningen, embryonal utveckling och utvecklingen av fostret.

Conception förekommer vanligen omkring vecka två av graviditeten. I två veckor före befruktningen, är det organ iordningställande livmodern för en eventuell graviditet som växer ett skikt av rika, blod perfusion vävnad. Efter befruktning, som sker ungefär två veckor, gör ägget sin väg till livmodern där det implanteras och börjar sin snabba tillväxt.

embryonal utveckling är den mest kritiska skede av fosterutvecklingen, när systemen genomgår betydande grundforskningen utveckling. De embryon som fostrets utveckling sker från befruktningen till ungefär den 11: e graviditetsveckan. Efter den andra veckan, är utvecklingen av embryot i full gång. På fyra veckor, fortsätter cellulär division med cellerna att dela mellan dem som kommer att göra upp moderkakan och de som kommer att göra upp barnet.

I sex veckor har barnets hjärtljud börjat och hennes armar och ben utvecklas. På åtta veckor, tarmar börjar bildas och tänder börjar växa under tandköttet. I slutet av fosterstadiet av fostrets utveckling har embryot utvecklat leder och i början av iris. Viktigaste organ har börjat sin utveckling, samt det centrala nervsystemet.

fostrets utveckling börjar efter den 11: e veckan när barnet kallas en foster . Från den 11 till 16. Vecka, börjar fostret utvecklas urskiljbar könsorgan, hår, naglar och stämband. Njurarna börjar processen kroppsvätskor, och levern börjar fungera som den ska. Ben börjar också att härda just nu.

Från den 16: e till 20: e, genomgår barnet en annan snabb tillväxt spurt. Han börjar utveckla fett under en tunn hud. Hjärtat pumpar en svindlande 25 kannor av blod varje dag. Mekonium, en bebis avfallsprodukt, ackumuleras i tarmen. Fostret hicka regelbundet och tillbringar lika mycket tid vaken och sover som en typisk nyfödd.

Fostrets utveckling saktar ner under den 21 till 24. Veckor. Ögonlocken och ögonbrynen är oftast helt bildas vid denna tid, och om fostret är en pojke, hans testiklar börjar härstammar från bäckenet. Genom den 24: e veckan kommer barnet väger ca 1,3 pounds (0,6 kg).

Under tiden från den 25: e till 28: e veckan, fortsätter barnet att utvecklas. Lungutveckling är märkt under denna tid, eftersom barnet förbereder sig för att andas luft vid födseln. Genom den 28: e vecka, kommer 90% av födda barn överlever, även om andningen kan vara ett problem. Lungorna börjar utsöndra ytaktiva, vilket är nödvändigt för att andas. Ligament form, näsborrarna öppna och hjärnan fortsätter utvecklas i snabb takt. Barnets näthinnor börjar bildas, och hon kan helt öppna ögonen på denna punkt.

Från den 29: e till den 40: e veckan, är fostrets utveckling fokuserar på utvecklingen av lungorna. För det mesta, alla de stora systemen och organ är kompletta. Barnet uppgift är att göda upp för att möta miljön utanför den skyddande livmodern. Barnet börjar utveckla immunitet som behövs för att överleva. Vid 37 veckor kommer barnet att fortsätta att lägga ungefär ett ounce (28. 35 gram) per dag till sin kroppsvikt. Den här veckan en graviditet som löper ut, och barnet skall levereras utan komplikationer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.