Vilka är de olika Stem Cell Fördelar?

Det är svårt att diskutera fördelarna med stamceller, eftersom forskning på stamceller har ännu inte nått den punkt där widescale forskning eller behandling bedrivs på människor. Det finns några mycket spännande detaljer från djurstudier, om potentiella saker som stamceller senare kan användas, och det finns ett antal föreslagna stamceller fördelar som kan ses inom en snar framtid. Utan att ta itu med de komplicerade frågor som består i att embryonala stamceller kommer den här artikeln diskutera fördelarna med stamceller den vetenskapliga /medicinska samfundet hoppas på.

Potentialen för stamceller för att bota sjukdomar hos människan, i synnerhet av degenerativa typer har ett hopp för många. Förespråkarna gillar skådespelaren Michael J. Fox har länge förespråkat för att ge amerikanska forskare en friare händer i skörd och använder celler för sjukdomar som den han lider av, Parkinsons sjukdom. Någon sjukdom som innebär plötslig död eller förstörelse av celler såg på möjligen en sjukdom där stamceller kan ha användning. Om stamceller kan ersätta förstörda celler eller gå in i kroppen och börjar skapa fler celler som kan ersätta alla förluster, kan det sluta möjligen utvecklingen av en sjukdom eller ändra sin skada.

Frågan om att kunna vända skadan var en mycket kärnan i en annan älskade skådespelare, slutet Christopher Reeve. Precis som Fox, hävdade Reeve passionerat att stamcellsforskningen kan vara medlet mot vända spinal skada och faktiskt förnybara nerverna som kraftlös i ryggraden hos de som hade drabbats av traumatisk ryggmärgsskada. Det finns fortfarande hopp om att så småningom detta scenario skulle kunna inträffa, och att en dag en svår ryggmärgsskada inte skulle innebära en person förblev förlamad för livet.

En annan av fördelarna stamceller är att (särskilt med embryonala stamceller) De kan kodas för att göra olika typer av kroppen, inklusive organ. Även förfarandena för organtransplantation har i hög grad avancerade, finns fortfarande en brist på tillgängliga organ. Man tror att någon gång organ kan odlas antingen i någon form av kammare eller i kroppen av ett djur. Fördelen skulle vara ännu större om cellerna används för att göra detta organ var den egna. Detta skulle kunna avsluta frågan om organavstötning fullständigt, förutom att stoppa problemet med organ brist.

Hud kallas ofta en av de viktigaste organ i kroppen, men huden är skadad för mycket kanske inte kan reparera sig själv. En av de möjliga fördelarna med stamceller använder dem att växa huden, speciellt för dem som är brännskadade. Hud kan antingen vuxit ifrån en person, eller celler kan injiceras i skadade eller skadad hud påskynda nya tillväxt.

Tanken på att injicera stamceller för att behandla sjukdomar eller funktionella frågor utforskas på många sätt. Skulle stamceller placeras i en sjuk eller dåligt fungerande hjärta reparera den, till exempel? Kan stamceller användas för att stoppa njursvikt, eller ens göra något som mindre som att håravfall ett minne blott? Alla dessa har idéer har satt såsom potentiella fördelarna av stamceller.

En annan sjukdom som motstår behandling och slutligen skulle vara botas genom nyttan av stamceller är cancer. Särskilt leukemi, som är en blodcancer, anses vara mest sannolikt att anpassa sig till stamcellsterapi. Det är sannerligen hoppas att andra cancerformer skulle bli lika framgångsrikt behandlas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.