Vilka är de olika FIBRÖS symptom?

muskelknutor är godartade, noncancerous tumörer som växer inuti eller utanför livmodern. De är gjorda av bindväv och muskler från livmoderväggen. Fibroid symtom är oftast kraftig och långvarig menstruationsblödning, bäckensmärta, tryck och frekvent urinering. Symptomen kan variera från person till person, även om vissa kvinnor kommer att visa några symtom alls.

Onormal menstruationsblödningar, såsom extremt kraftig och långvarig kretslopp, är en av de vanligaste fibroid symtom. Kraftig mensblödning inte bara kan vara en olägenhet, men det skulle kunna leda till andra problem, såsom anemi. Blödningar mellan menstruationer kan vara ytterligare en form av onormal menstruation.

Andra vanliga symtom kan omfatta bäckensmärta och tryck. Muskelknutor kan vara orsaken till mycket smärtsamma menstruationer. Vissa kvinnor kan uppleva smärtsamma samlag också. Dessutom kan ben och lägre ryggsmärtor orsakas av en fibroid tumör krystad nerver som sträcker sig in i dessa regioner.

storlek muskelknutor kan variera. Även känd som uterin muskelknutor, kan de vara så små som en ärta eller stor som en melon. Eftersom de ökar i storlek, känslan av bäcken tryck skulle kunna intensifiera. Detta kan bero på vikten av en fibroid tumör trycker på omgivande organ i bäckenregionen.

blåsan är ett omgivande organ som kan påverkas av fibroid tryck. Dess förmåga att hålla urin kan försämras om komprimeras. Detta kan leda till en annan av de vanligaste fibroid symtom: frekvent urinering. Andra blåsa problem kan omfatta oförmåga att kontrollera urin eller oförmåga att urinera alls. Vissa kan också känna lust att kissa och inte kan, trots känslan av urinblåsan fullhet.

Förstoppning är ett annat symptom på muskelknutor. Detta brukar orsakas av tryck på tarmarna. Muskelknutor kan också trycka mot ändtarmen, vilket leder till känslan av rektal fullkomlighet. Tarmtömningar också kan bli svår och smärtsam.

En del kvinnor kan märka en ökning av buken omkrets. Som en fibroid utvidgas, kan livmodern förstoring också. Utseendet på en utspänd eller uppsvälld buk kan bli följden. Detta symptom kan relateras till förstoppning eller storlek växande muskelknutor.

Graviditet komplikationer och infertilitet kan vara andra fibrösa symtom. Dessa komplikationer kan inkludera svårigheter att bli gravid, problem under graviditeten och missfall. Det kan vara svårt att bli gravid om livmoderväggen är ockuperat av muskelknutor, förebygga befruktat ägg implanteras. Ett annat problem kan uppstå om passage i äggledarna blir helt eller delvis blockerade av muskelknutor.

Problem under graviditeten kan vara prematurt arbetskraft. Detta kan vara särskilt problematiskt om fibroid fortsätter att växa när barnet gör. Kontinuerlig missfall kan dessutom vara ett symptom av ett fibroid. Om ett befruktat ägg implanteras i livmoderväggen nära en växande fibroid, kan denna påverkan på förmågan att bära en graviditet.

En läkare bör kunna tillräckligt diagnostisera fibroid symtom och besluta om en patient har muskelknutor. Detta är viktigt eftersom andra gynekologiska problem kan ha liknande symptom. Fibroid behandling kan bli nödvändig om de är som påverkar patientens livskvalitet och dagliga aktiviteter. Behandling är inte alltid nödvändig och i allmänhet beslutas på individuell basis. Om en person misstänker att de har muskelknutor, det allmänt rekommenderas att de ser en gynekolog för ytterligare utvärdering.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.