Vilka är de hälsosamma effekterna av Avokado?

Medan många människor inte nödvändigtvis komma på avokado som ett hälsosamt livsmedel, är det faktum att det finns mycket näring packat in dessa små paket. Tillsammans med att tillhandahålla ett flertal viktiga vitaminer och mineraler, avokado också hjälpa kroppen att absorbera flera näringsämnen via andra livsmedel också. Här är bara några av hälso-och fördelar som förknippas med avokado.

Avokado är utmärkt mat för nervsystemet. Eftersom avokado innehåller vitamin A, C och en trevlig runda av B-vitaminer, kan de bidra till att upprätthålla god funktion av signalsubstanser. Den preeminence av kalcium och magnesium i avokado hjälper också kroppen att lugna och stöd för att uppnå ÅTERSTÄLLANDE sömn, något som är nödvändigt för att nervsystemet skall fungera med maximal effektivitet.

besläktade med positiva hälsoeffekter förknippade med nervsystemet, avokado också främja hjärtats hälsa på flera olika sätt. Förekomsten av kalium, folsyra och monosaturated fettsyror hjälpa till att sänka det onda kolesterolet nivåer och därmed minimera chanserna att få en hjärtattack. Tillsammans med monosaturates, avokado innehåller också en anständig mängd av vitamin E och gluthathione, vilket bidrar till att förebygga olika typer av hjärtsjukdom liksom sakta ned åldrandet.

Även om många anser fetthalt avokado vara något höga, är det viktigt att notera att sju olika fettsyrorna innehåller Omega 3 och 6. Båda dessa fettsyror ger välbehövlig energi samtidigt bidra till att sänka det onda kolesterolet nivåer. När den kombineras med de olika B-vitaminer och halten av järn som finns i avokado, är det möjligt att absorbera mer av karnitin från rött kött, som också stöd i en korrekt användning av fett och hjälper till att hålla triglyceridnivåer i schack.

Ögonen kan också dra nytta njuta avokado från tid till annan. Denna frukt har mer lutein än de flesta andra typer av frukter, vilket gör det ett idealiskt val för naturligt att skydda ögonen från dessa hälsofrågor som utveckling av grå starr och makuladegeneration. När de ingår som en del av en balanserad kost kan lutein innehållet i avokado att minimera risken för att utveckla flera olika synproblem som de enskilda blir äldre, vilket gör det möjligt att njuta av utmärkt syn för fler år.

Avokado har också ett rykte som en cancer fighter. Regelbundet intag av frukt kan bidra till att minska risken för prostatacancer hos män och bröstcancer hos män och kvinnor. Det finns också vissa belägg för att avokado kan bidra till att minska risken för att utveckla cancer i munhålan också. Även om inte ses som ett botemedel mot cancer, kan avokado anses vara ett smart mat alternativ som hjälper till att minska riskerna för att behandla cancer senare i livet.

Med så många näringsämnen är det helt enkelt meningslöst att inkludera avokado i kosten då och då. Huruvida halveras och öste ur skalet eller göras till ett dopp, avokado är ett utmärkt mat alternativ.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.