Vilka är de bästa sätten att bleka tänder?

Oavsett om det är ett förfarande som utförs av en tandläkare eller en at-home-kit, det finns ett antal positiva sätt att hjälpa bleka tänder som har färgats med ämnen som kaffe och tobak. Olika tandblekning produkter är tillgängliga för bruk utan recept, och många människor kan finna dessa produkter ett lönsamt alternativ till just nu en tandläkare vars förfaranden kan vara mindre prisvärd än att använda at-home tandblekning produkter. I vilken utsträckning tänder är vit kan variera beroende på vilken produkt eller ämne som appliceras, och resultaten kan variera beroende på den enskilda, den nuvarande tillstånd av hans eller hennes tänder, och en korrekt tillämpning av tandblekning produkter. Minst två metoder finns för att hjälpa vitare tänder genom en process som brukar kallas tand blekning, blekning gel och laser blekning.

Blekning Gel har blivit en vanligare lösning i tandblekning produkter som typiskt är överkomliga och säkrare än en fullskalig tandvård förfarande. Denna gel-liknande substans påträffas ofta i at-home tandblekning program som böjda brickor, eller andra anordningar som följer direkt på tänderna, och är kvar på för en tid. Gelen är vanligtvis består av en oxiderande agent, som väteperoxid eller karbamidperoxid peroxid, och tillämpas i allmänhet dagligen i en vecka eller mer, beroende på produktens styrka, och användarens blekning önskemål. Slutresultatet kan vara en ljusare nyans för tänder som har mörkare på grund av fläckar, eller minskning av emalj och dentin lager av tänderna. Slutresultat kan variera från person till person, och upprepad användning kan vara nödvändigt att korrigera vissa fläckar.

Laser blekning eller effekt blekning, är ett förfarande som typiskt av tandläkare, där laserljus energi används "påskynda" den tandblekning processen. Argon lasrar har börjat ersätta den båge lampa, en traditionell produkt som använts för laser blekning. Biverkningar som UV-ray-exponering och brännskador kemiska har lett till denna ersättning. Till skillnad från blekning gel, kan laser blekning behandlingar fyllas i på ett besök till en tandläkare, beroende på skick tänder. Även om förfarandet kan vara mer kostsamt, kan laser blekning vara en metod som föredras på grund av dess förmåga att bleka tänder i ett sammanträde, i motsats till den upprepade användningen av i-hem lösningar som gel.

Det finns många saker man bör tänka på innan genomgå någon tandblekning förfarande. Om man är på jakt efter en låg kostnad, men mindre permanent sätt att bleka tänder är blekning gel rekommenderas. Dess varierande styrka eller en koncentration av peroxider kan hjälpa vitna mest gula, missfärgade tänder. Om tänderna har varit utsatta för andra rostfria orsakar agenter, eller tillstånd som infektion eller förfall, dock at-home blekning kan vara mindre effektivt än professionella tandblekning tjänster.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.