Varför har vi Fingernaglar och tånaglar?

Flera teorier om orsakerna till att ha tå och fingernaglar överflöd. De flesta handlar människans utveckling, vilket antyder att de är relaterade till klorna som andra medlemmar i djurriket har. Naglar är särskilt mycket användbart för att utföra dagliga sysslor, och tånaglar ibland komma väl till pass också, beroende på situationen. Även tå och naglar kan vara rudimentär kvar av våra vilda förflutna, de flesta människor som har förlorat naglarna är överens om att de är mycket mer värdefulla än de ser ut.

En teori om naglar och tånaglar tyder på att de syftar till att skydda den känsliga nagelbädden. Detta antagande har avslagits av många läkare, som påpekar att personer som permanent förlorar naglar utveckla hårdare spik sängar. Det verkar mer sannolikt att den känsliga vävnaden eller sammanfattning under nageln utvecklats som svar på närvaro av naglarna, snarare än tvärtom.

mer sannolikt orsaken till förekomsten av fingernaglar och tånaglar är att de är användbara. Fingernaglar hjälpa människor att klia saker, skal frukt, öppna saker, plocka bort de yttre lagren av andra matvaror, ångra knop, och utföra en mängd andra uppgifter. I en mer avlägsen förflutna, naglar förmodligen hjälp människor med fångst av kroppen löss, som fortfarande ses bland de stora människoaporna. När fötterna användes mer som händer, tånaglar serveras en liknande funktion som hjälper människor att öppna viktiga livsmedel objekt, band bark för att bygga strukturer, och andra sådana saker.

Fingernaglar hjälpa händer att greppa saker och börja River och sliter. Om du ännu inte övertygad om nyttan av naglarna, försöka klippa dem till snabb eller täcker dessa band för en dag. Med naglarna ur drift gör det mycket svårare att repa kliar, rengör hår och hårbotten, öppna livsmedel och utför en mängd olika känsliga manipulationer med händerna. Tånaglar kanske inte riktigt lika bra, men när ni föreställa er fötter som händer, gör deras närvaro mycket vettigare.

Precis som hår, naglar är gjort av keratin, en sorts protein. Om spikarna är svaga och sköra, större mängder av keratin bör intas: en gemensam källa är gelatin, ett livsmedel som härrör från hovar av djur, som även innehåller keratin. En ökning av nivån på konsumeras keratin leder till sundare hud och naglar som kommer att tjäna användaren bättre för dagliga sysslor. Naglar bör också vara väl omhändertagna: nagelbanden bör hållas trim och området under nageln innan sammanfattning skall avlägsnas för att eliminera ackumulerade smuts och bakterier som samlas där under dagen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.