Varför Spicy livsmedel orsaka rinnande näsa?

En av de saker du kanske har märkt är att efter att ha avnjutit en måltid med kryddstark mat, börjar näsan att köra. De flesta är överens om att kryddstark mat orsakar rinnande näsa. Vilket är sambandet mellan rinnande näsor och kryddstark mat? Här är några av de saker du bör veta om kryddor och hur de kan få en inverkan på din hälsa, även rinnande näsa.

Spicy livsmedel orsaka rinnande näsa av en enkel anledning: de innehåller kemiska Capsaicin , vilket ger inflammation i nerverna och höjer produktionen av slem i nässlemhinnan. Detta leder till en ökning av dränerande åtgärder i näsan. Även om resultatet kanske inte är estetiskt tilltalande, det finns faktiskt ett antal skäl till varför detta kan vara bra för din kropp.

Ett scenario där det är bra att kryddstark mat orsakar rinnande näsa är när du har ett kall. För många människor är ett av de värsta förhållanden i samband med en förkylning en täppt näsa. Även om det är möjligt att ta en avsvällande och få lite lättnad, är det faktum att effekten inte blir sista hela den långa och kommer inte att göra mycket för ditt allmänna välbefinnande. Istället skickar ut för en kryddig curry. De kryddor i ryktade skålen kommer inte bara att ge din kropp med några välbehövliga näringsämnen, men värmen från kryddorna kommer att fungera som en naturlig avsvällande, vilket innebär lindring snabbt och utan biverkningar alls. Med en full mage och förmåga att andas tillfälligt återupprättas, är det mycket lättare att få sova som krävs för att komma över en kall.

Det faktum att kryddstark mat orsakar rinnande näsa är också ett tecken på att din kropp behöver att utvisa överflödigt slem. De hjälper till vener och artärer i kroppen att öppna upp och börja spola ut delar som så småningom kan leda till blockeringar i ditt system. Denna naturliga fas av hemstädning bidrar till att hålla kroppen i mycket bättre skick. Kryddstark mat är naturens sätt att låta kroppen att utföra allmänt underhåll, se färre hälsofrågor och främja en snabbare återhämtning.

Bara för att kryddstark mat orsakar rinnande näsa betyder inte att varje gång du har en kryddig maträtt som din näsa kommer att köra som en vattenkran. I grund och botten, om det inte finns mycket som måste ledas ut från kroppen, då det inte kommer att vara mycket i vägen för näsan rinnande. Det är visserligen sant att ingen tycker om att ha en rinnande näsa, är det faktum att många människor rapporterar att kunna andas mer klart och känner sig mindre huvud överbelastning efter en portion varma thailändska nudlar och en stunds torka näsan. Kort sagt, hälsa Fördelarna uppväger kraftigt de besvär ett par ögonblick av en rinnande näsa.

Tänk på att eftersom kryddstark mat orsakar rinnande näsa, din kropp kan mer effektivt hantera bibehålla en lämplig balans och du i sin tur har en starkare känsla av välbefinnande.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.