Vad ska jag förvänta mig av en Ankle MRI?

En person som har lidit en allvarlig vrist skada eller upplevelser kronisk smärta kan behöva få en vrist MRT eller magnetisk resonanstomografi scan. En MR-maskin är en medicinteknisk produkt som använder magneter och radiovågor för att producera en bild av den interna strukturen i en kroppsdel. En läkare kan använda en ankel MR noggrant att utreda de problem med senor, ligament, gemensamma vävnad och ben. Att veta vad man kan förvänta när man går in för en MRI kan underlätta stress och oro en person kan ha. En patient kan förvänta sig att svara på många sjukdomshistoria frågor före förfarandet, ligg ner i upp till en och en halv timme medan hans eller hennes fot som skannas, och vänta på radiologer att tolka resultaten.

Under vissa förutsättningar kan läkare ge sina patienter att begränsa sitt intag av mat och vatten under en tid före en fotled MRI förfarande. På sjukhuset eller specialitet klinik, tekniker, sjuksköterskor eller läkare brukar be patienterna flera frågor om medicinsk historia. En läkare eller sjuksköterska frågar ofta om en patient har någon kvardröjande hjärtproblem eller konstgjorda delar, såsom pacemakers, konstgjorda hjärtklaffar eller metallplattor. En tekniker kan också fråga sig om de specifika symptomen för en skada eller ett tillstånd för att få en bättre uppfattning om vad man ska fokusera på under MRT-undersökning.

När det är dags att börja sökningen, är patienten instrueras att klä sig på ett sjukhus klänning och ta bort alla metall smycken, armband och klockor som metall kan splittra en MRI-maskin. Patienten blir tillsagd att ligga ner på ett bord som skjuts in i maskinen, som ser ut som ett stort metallrör. För en fotled MRI, en person normalt behöver bara hans eller hennes ben för att vara kvar i röret.

Under förfarandet, instruerar teknikern den enskilde att vara mycket stilla för att ge tillförlitliga mätvärden. Maskinen gör klickande eller knackar ljud medan den spelar in bilder, bör så höga ljud inte vara ett problem. Beroende på svårighetsgrad och komplexitet en skada, ankeln MRT kan ta allt från en kvart till en halvtimme att slutföra. När förfarandet är klar kommer teknikern hjälpa patienten bort av bordet och låta honom eller henne till skadestånd.

Ankle MRI bilderna noggrant skall tolkas av utbildad radiologer, som kanske eller kanske inte finnas tillgängliga omedelbart efter ett förfarande. Ofta till patienter inte att höra sina resultat i flera dagar, när kopior av bilderna skickas till sin primärvården läkare. Baserat på resultaten, kan läkarna göra korrekta diagnoser och besluta om de bästa behandlingsalternativen. Det är möjligt att en patient kan komma att få mer än en MR att följa utvecklingen och effektiviteten av en operation eller annan behandling.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.