Vad orsakar vita fläckar på naglarna?

Det finns många myter kring dessa mystiska vita fläckar på naglarna som ibland dyker upp, men den enkla sanningen är att majoriteten av vita fläckar på naglarna är orsakade av en tidigare skada på nagelbädden. De kan vara löst jämföras med blåmärken på huden.

Om du märker vita fläckar, även känd som leukonychia , på naglarna, inte troligt att ha orsakats av ett vitamin eller mineral brist. I ett fåtal fall, kan vita fläckar på naglarna indikerar en underliggande infektion, men mycket oftare, de är en följd av skadan. I likhet med blåmärken, visar vita fläckar på naglarna inte upp omedelbart. Det kan ta flera dagar eller veckor innan du märker de platser. Eftersom de i allmänhet ett resultat av en mindre skada, du kommer sannolikt att ha glömt allt om banka nageln mot bildörren.

Vita fläckar på naglarna är vanligtvis inte en följd av allvarliga skador på spiken, såsom att träffas med en hammare, som skulle snarare leda till mörkblå till svarta fläckar och eventuella nekros eller död spiken vävnad. Naglar växa med i genomsnitt en halv tum per månad, så de flesta synliga skador på nageln tar ungefär åtta veckor att växa ut helt. Ibland, vita fläckar på naglarna vissna innan de helt växa ut.

Några av de vanliga myter förknippade med vita fläckar på naglarna hävdar att de är resultatet av en kalciumbrist eller äter för mycket majonnäs. Även om dessa vita fläckar kan vara resultatet av en zinkbrist, är det troligt att andra tecken på zinkbrist, som håravfall eller en långsam immunförsvar, skulle finnas också. Ibland kan ett par vita fläckar på naglarna visar en allergisk reaktion mot en produkt som används på nageln, såsom nagellack, härdare eller polish remover.

Många människor som bär akryl naglar hitta vita fläckar på naglarna efter att ta bort konstgjorda naglar. Fläckarna helt enkelt kan signalera trauma mot nagelbädden vid tillämpningen av akryl naglar eller en allergisk reaktion mot en av de produkter som används. Dock har akryl naglar varit kända för att orsaka svampinfektioner, som visas gulaktig. Om du har frågor om din nagel hälsa eller varsel stora områden med vitt på nagelbädden, besöka en hudläkare och sluta använda spik produkter tills ditt besök.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.