Vad krävs för en hemmagjord ögonvatten?

Med många vänder sig till hem rättsmedel för mindre åkommor, de som lider av ögonirritation är intresserad av ingredienser som används i hemgjord ögontvätt. Hemlagad ögondusch kan användas för att behandla allergiska ögon, eller att sluta klåda i samband med EPIDEMISK BINDHINNEINFLAMMATION. Vissa utövare av holistisk medicin också tout hemmagjord ögondusch som ett sätt att lindra trötta eller ansträngda ögon, eller att ögonen verkar uppfriskande för dem som är trötta.

Den viktigaste aspekten när det gäller hemgjorda ögondusch är att inte förorena ögat genom att använda kranvatten. Eftersom kranvatten kan innehålla många kemikalier, är det kanske inte särskilt bra att en irriterade ögon. Dessutom kan ytterligare ingredienser eventuellt vara förorenade med små bakterier som kan orsaka allvarliga ögoninfektioner.

De flesta recept på hemlagad ögondusch rekommenderar att du använder destillerat vatten, eftersom det är fritt från kemikalier. Också därför bör alla förberedelser kokas, och sedan avsatts för att svalna innan den används. Detta tenderar att eliminera eventuell kontaminering av ögat med bakterier eller irriterande kemikalier.

Ett mycket enkelt recept på hemgjord ögondusch är att koka en kopp vatten med en tesked salt. Denna vätska kan sedan användas ensam som både en ögondusch och en nasal skölj. Vissa rekommenderar att du lägger örter eller tinkturer till vätska. Man bör vara försiktig när du lägger örter till hemgjord ögondusch som känsliga för vissa örter kan skapa fler problem än de botar. Också måste alla växtbaserade delar kan filtreras bort av hemlagad ögondusch innan det tvätta för ögonen. Många rekommenderar att du använder ett kaffefilter och filtrera vätskan flera gånger.

En annan hemgjord ögondusch är en enkel blandning av grönt te och destillerat vatten. Man lägger två delar bryggt grönt te till en del vatten. Detta tros göra ögonen känner mig pigg och svalare om de är kliande eller irriterad. Några också förespråka att använda tepåsar direkt på slutna ögon för att minska svullnad av hud och mörka ringar.

Ingen av dessa hemgjorda produkter skall sparas i mer än en dag eller två, eftersom de inte har några naturliga konserveringsmedel och kan införa bakterier för ögat. Vissa naturläkemedel som finns tillgängliga i butiker och kan vara bekvämare att använda än hemgjord ögontvätt.

sista fråga när de förbereder hemlagad ögondusch är om det villkor du tänker använda den ögondusch för kan behöva medicinsk behandling. Även ögon som är ständigt torr eller kliande på grund av allergier kan dra nytta av hemmagjord ögondusch, EPIDEMISK BINDHINNEINFLAMMATION orsakas av bakterier kommer inte att förbättra. Ett sådant tillstånd kräver antibiotika droppar och bör uppmärksammas av läkare. Vad bra, kan kronisk torra ögon ange andra villkor och bör behandlas av en läkare eller sjuksköterska.

Man bör konsultera läkare innan du använder hemlagad ögondusch vara säkra på att en är ingredienser som inte kommer att orsaka irritation. Vanligtvis läkare påföljd lätt att använda saltlösning hemgjord ögondusch och kan även ge dig en guide om hur man förbereder den. Den medicinska samfundet mindre ofta studier tillsatser av örter eller tinkturer och läkare kan försiktighet patienter för att undvika dem helt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.