Vad kan jag förvänta med Igångsättning?

Igångsättning inträffar när en läkare eller barnmorska startar en gravid kvinnas arbete på konstgjord väg. Framkallad arbetskraft kan vara antingen elektiv att tillgodose moderns schema, som blir allt vanligare, eller som utförs som svar på en medicinsk nödsituation. Även inducerad arbete är inte nödvändigtvis en farlig praxis, American College of obstetriker och gynekologer rekommenderar att inducerad arbetskraft inte bör göras electively före 39 veckors graviditet.

Valfritt antal medicinska tillstånd kan ringa för inducerad arbetskraft. Komplikationer äventyrar kvinnans hälsa, bland annat havandeskapsförgiftning, högt blodtryck, hjärtsjukdomar, blödning eller graviditetsdiabetes, är några av de vanligaste orsakerna att få arbetskraft. Om barnet är i fara därför att han eller hon inte kan få tillräckligt med syre eller näringsämnen, eller är litet för hans eller hennes gestationsålder på arbets införas.

Igångsättning måste uppstå om fostersäcken gått sönder, men arbetsmarknaden har inte börjat naturligt inom 24 till 48 timmar. Det händer att modern utveckla korioamnionit, som är en livmoder infektion. För andra är arbetsmarknaden framkallas när graviditeten går längre än 42 veckor, trots att vissa läkare tycker synd om en kvinna som har uppnått 40 eller 41 veckor utan tecken på arbetskraft i sikte.

Igångsättning sker oftast genom att administrera en eller två mediciner som används för detta ändamål. Pitocin eller Syntocinon, som är varumärken för oxytocin, administreras via ett intravenöst dropp (IV). Oxytocin är ett naturligt producerat hormon som stimulerar värkarna i samband med arbetskraft. När detta hormon ges konstgjord väg kan det skynda på arbetsmarknaden, men kan också göra det framsteg snabbare än smärtlindring kan arbeta eller ges.

Prostaglandin är ett annat hormon som ges konstgjord väg i form av en vaginal stolpiller. Det är oftast in på kvällen för att stimulera arbete genom att på morgonen. Fördelen med denna typ av inducerade arbete är att kvinnor inte är kopplade till en IV.

Det andra sättet arbetskraft induceras, utan användning av konstgjorda hormoner, är genom att bryta den påse med vatten. Detta kallas konstgjord bristningar i slemhinnorna (aromatfraktion). Om allt går enligt planerna, när påsen är bruten, produktion av prostaglandin naturligt ramper upp, stimulera värkarna. Aromatisk utförs genom att borsta en liten krok, instoppat i slidan, strax innanför livmoderhalsen, på SAC.

aromatisk tillåter läkare att övervaka barnet genom kanalen och undersöka fostervattnet. En nackdel är att det kan orsaka ett framfall av rep, där sladden avlopp ut först, med vätskan. Om förlossningen inte inträffar inom 24 till 48 timmar kan smitta ställa in

Även förmå arbetsmarknaden är i allmänhet mycket förutsägbara, hur en kvinna svarar att det varierar stort. En del kvinnor går in i arbetsmarknaden och erfarenhet en leverans snabbt med liten eller ingen komplikation. Andra är mer motståndskraftig mot intervention och arbete tar längre tid att komma igång.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.