Vad gör vissa människor dubbelt ledade?

vara dubbelt ledade innebär inte människor har fötts med en andra uppsättning leder. Mer exakt villkoret kallas gemensamt Hypermobilitet eller slapphet. Vad detta namn betyder är att människor kan sträcka vissa förband utöver ett normalt rörelseomfång, och detta villkor kan ge upphov till helt vanliga omständigheter. Alternativt kan det vara tecken på förekomst av allvarliga sjukdom, och kan visa sig vara medicinskt problem.

I översikt, många människor som är dubbelt ledade och är relaterade till andra människor som är. Om föräldrarna är dubbelt ledade, kan barnen vara mer benägna att ha denna egenskap också. Det får inte förekomma i alla leder, men det kan göra ett barn mer flexibel. Om detta ämne, barn i allmänhet är mycket mer flexibel än vuxna och mer benägna att ha lösare förband som strama upp när de blir äldre.

Några av de genetiska faktorer som skulle kunna skapa detta villkor omfattar hur människors ben är formade på gemensamma möten. Fogarna är normalt uttag och när ett ben är inte djupt i uttaget av de andra är det mer flexibelt och kan ge dubbelt ledade effekt. Även om detta kan inte vara mer som en godartad sak, om det t. ex. är något i stil med tummen inblandade, kan det också ibland gör människor benägna att dislokationer av de stora lederna. Vissa människor kan själv flytta ut leder, poppar axlar eller knän ur sina hålor och placera dem tillbaka.

De andra faktorer som bidrar till gemensam stabilitet muskler och ligament som omger lederna. En eller båda av dessa kan vara svagare eller lösare än vanligt. Lösa ligament innebära större flexibilitet och svagare muskler kan föreslå mindre motstånd till stretching. Återigen Förekomsten av denna svaghet kan eller inte kan tyda på ett allvarligt problem, men vissa människor inte rapporterar smärta med dubbelt ledade symptom och kan kräva läkarvård för att analysera problemet och insatser för att göra lederna starkare.

Det finns några förhållanden som dubbel har ledad uttryck som ett symptom. Även om de inte alltid närvarande, kan människor med Downs syndrom vara dubbelt ledade. En annan sjukdom som kan påverka rörligheten i lederna är Marfans syndrom, som kan förändra ben storlek och tillväxt och påverka kroppens bindväv. En sjukdom som kan påverka den faktiska fogar eller de områden som skyddar eller kontrollerar dem kan resultera i Hypermobilitet.

Det bör konstateras att de flesta folk som har dubbelt ledade och lederna, inte upplever några problem med dem, och inte lider av någon form av sjukdom. Men det finns ett tillstånd som kallas Hypermobilitet syndrom som kan vara mycket komplicerat och kräver hjälp. Personer med detta syndrom visar Hypermobilitet i många leder, och de kommer sannolikt att ha haft ledskador som dislokationer. En eller flera leder kan också vara en stor smärta. Denna sjukdom kan behandlas med ett antal olika taktiker, och det är väl värt att få vård, sedan fortsatte översträck i lederna kan skapa mer smärta och större möjlighet till skada.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.