Vad bör jag veta om Gravid Yoga?

Gravid Yoga kan vara ett utmärkt sätt för kvinnor att hålla sig i form under graviditet, särskilt i kombination med mjuk konditionsträning, och det kan också hjälpa kvinnor att förbereda sig för förlossning. Kvinnor kan träna Gravid Yoga om de har gjort yoga i flera år, eller om de aldrig gjort det förr, men det finns vissa begränsningar som är viktiga för nybörjare att komma ihåg. Som i alla fall med motion under graviditeten är det också viktigt att konsultera en läkare innan du börjar en prenatal yoga rutin för att bekräfta att den praxis kommer att vara säker, och det kan bidra till att be läkaren att skriva en anteckning att lägga till en yoga instruktör så att han eller hon kommer att känna sig bekväma att ta på en gravid student.

Vissa yoga studios och skolor specifikt erbjuda prenatal yoga klasser som är anpassade till gravida kvinnor, medan andra accepterar gravida kvinnor i sina allmänna klasser, även om instruktören kan rekommendera vissa ändringar av yoga poser. Gravid Yoga också kan göras hemma med hjälp av video eller böcker instruktion, och erfarna yogautövare kan helt enkelt ändra sina yoga rutiner för att tillgodose de frågor som rör graviditet.

Kvinnor som är intresserade av Gravid Yoga bör se att dricka mycket vatten och att äta extra kalorier för att kompensera för övningen. Det är också viktigt att ha bekväma, löst sittande yoga kläder och för att undvika överhettning, vilket gör varma yoga klasser olämpligt. Kvinnor bör även lyssna på sina kroppar under fostertiden yoga sessioner. Om de känner sig spänd eller smärtsam, bör de sluta eller ändra en pose, även om de lyckades att göra det före graviditeten.

I prenatala yoga är det oftast inte tillrådligt att hålla innebär för en lång tid , eller trycka kroppen förbi sina begränsningar. Kvinnor bör inte försöka nya eller svåra utgör under graviditeten, och de bör se till att röra sig långsamt och graciöst. Användning av rekvisita till stöd rekommenderas, särskilt i balans innebär, och kvinnor bör vara medvetna om att deras förband börjar mjukna under andra trimestern, vilket kan öka risken för skador. Känslan av balans även förändringar, som kan göra fosterdiagnostik utmanande.

Poses som kräver kvinnor att ligga på rygg också rekommenderas inte under Gravid Yoga, liksom ställer som sätter stress magmusklerna . Kvinnor som har utövat inversion innebär t. ex. headstands innan graviditeten kan ha möjlighet att fortsätta att göra dem, men de som inte bör inte börja göra dem under graviditet. Erfarna yoginis måste också vara medvetna om att deras metoder inte kan vara så stränga eller krävande under graviditeten, och att det är viktigt att sakta ner och arbeta försiktigt, målet är inte att driva på kroppen, men för att försiktigt stödja och stärka kroppen under graviditeten .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.