Vad är vissa symtom av vattkoppor?

Vattkoppor är en smittsam och mycket smittsam sjukdom vanligast hos barn och orsakas av varicella zoster-virus, som är en av åtta herpesvirus som är kända för att infektera människor. Det finns flera symtom på vattkoppor att vara medveten om när någon första avtalen infektionen, liksom flera gemensamma symptom som uppstår då kroppen går igenom cykler av helande sig av infektionen. Utöver de vanligaste symtomen, det finns också mer ovanliga symtom som kan förekomma på grund av vattkoppor, beroende på person, och vissa symtom kan potentiellt vara allvarliga.

Vattkoppor kan inledningsvis kontrakteras genom luften eller genom fysisk kontakt och symptomen är också ofta närvarande efter någon får en vattkoppor vaccin. De första tecknen på att känna till är vanligtvis en låg feber tillsammans med trötthet och mild huvudvärk som börjar om tio till tjugo dagar efter upphandlande vattkoppor. Dessa symtom är inte alltid ske före en av de viktigaste symptomen visar, som är ett kliande utslag som oftast börjar i ansiktet och hårbotten. En till fem dagar före denna utslag är när en person blir smittsam och kommer troligen att överföra sjukdomen till andra människor.

Utslagen följs av de vanligaste upplevda symtomet på vattkoppor-flera hundra blåsor, så många som 500, som visas från topp till tå. Så småningom dessa blåsor kommer att förvandlas till sårskorpor efter vilken en person normalt inte längre smittsam. Nya blåsor normalt att fortsätta att visas i ungefär en vecka.

Ibland kan symtomen på vattkoppor kan vara mer allvarliga, till exempel när sjukdomen har anlitats av en gravid kvinna. I detta fall kan viruset infektera fostret i vad som kallas fetalt varicella syndrom, ett tillstånd som kan leda till ett brett spektrum av problem med fostrets tillväxt, även missbildning, hjärnskador och mycket mer. Om en nyfödd kontrakt vattkoppor, är de mycket risk för lunginflammation och andra komplikationer av de typiska symtom som kan bli farliga och tom dödliga. Även i en vuxen som avtal vattkoppor, är det mer sannolikt att de symptom som blir värre och ibland varicellavirus kan reaktivera och orsaka bältros-ett smärtsamt hudutslag. Andra allvarliga symtom av vattkoppor som kan uppstå i någon är hög feber, kräkningar, diarré och uttorkning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.