Vad är symptom på hög nivå autism?

Personer med högfungerande hög eller autism kan fungera normalt i samhället, men kan ha vissa symtom på autism. Villkoret är ofta heter Aspergers syndrom, även om vissa experter är oeniga om huruvida de två är synonyma. Symtom på hög nivå autism kan variera från person till person.

Enligt den kliniska definitionen av hög autism kan autistiska tala och agera normalt i det dagliga samhället. Människor som lider av svår autism är definierade som är oförmögen att göra det. Forskning har visat att personer med hög autism har en intelligenskvot (IQ) på 70 eller högre.

Social interaktion problem är ett symptom på hög nivå autism. Den höga nivån autistiska kan verka allvarliga och TILLKNÄPPT, trots att de TILLKNÄPPT får endast ske i form av en brist på delaktighet i småpratet konversationer. Hög autister kan också ha svårt att upprätthålla ögonkontakt med andra.

Individer med hög autism föredrar rutin och ordning. Dessa symtom kan presentera sig själva i den tidiga barndomen. Personliga relationer är ofta ett problem för människor med hög autism. Drabbade individer kan ibland uppfattas av andra som alltför nördiga eller intelligenta. Avslag kan leda till låg självkänsla.

Andra symptom på hög nivå autism kan omfatta oegentligheter med samordning och motorik. Dessa problem kan vara mycket låg nivå och får endast ske i form av klumpighet i situationer som sportaktiviteter. Trots den höga autistiska inte kan uttrycka vissa känslor, såsom empati, han eller hon är kapabel att känna dem.

Hög autister kan ha avancerad inlärningsförmåga. De är också duktiga på problemlösning, och många går på en karriär inom vetenskap och teknik. Personer med hög autism är ofta begåvade akademiskt och kommer att göra bra om de har uppmuntrande lärare. De är ofta extremt begåvade wordsmiths och har en stor kärlek till språket. En passion för dunkla ämnen och en fördjupad kunskap i ämnena är också symptom på hög nivå autism.

Det är olyckligt att många trångsynta människor helt enkelt kasta den höga autistiska som en nörd eller VETENSKAPARE. Människor som inte är medvetna om problemet kan ofta göra bedömningar utan att fullt ut uppskatta situationen. Hög autism är en komplex sjukdom som drabbar en person av alla 130.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.