Vad är omfattande sjukförsäkring?

Sjukförsäkring har en lång och komplicerad historia som började för flera hundra år sedan och fortsätter att utvecklas i dag. I länder utan ett nationellt eller socialiserade sjukvården, kommer sjukförsäkring i två huvudformer. Dessa är schemalagda sjukförsäkring och heltäckande sjukförsäkring. Det senare innebär olika grader av täckning för varje aspekt av hälsovård, inklusive läkarbesök, receptbelagda läkemedel, sjukhusvistelser och kirurgi. En av de största fördelarna som heltäckande sjukförsäkring är att den försäkrade är skyddad från stora, oväntade medicinska räkningar som kan leda till onödiga ekonomiska stress eller till och med ekonomisk ruin.

Ett försäkringsbolag som erbjuder heltäckande sjukförsäkring betalar för vård och omsorg i utbyte mot månatliga premier, samt tillämpliga samarbete betalar och självrisker betalas av den försäkrade. I de flesta fall betalar heltäckande sjukförsäkring för allt över ett visst fast belopp, som kallas avdragsgill, som den försäkrade är skyldig att betala ur egen ficka. Co-betalar, eller betalningar coinsurance, fungera på samma sätt, förutom att de kan utgöra antingen en bestämd mängd varor eller en procentsats.

heltäckande sjukförsäkring planer är oftast ganska dyra om de betalats helt av försäkringstagaren. Detta beror på den höga potentiell utbetalning erbjuds med en övergripande politik, liksom olika tjänster som täcks på något sätt. Mest omfattande planer har en gräns för hur mycket de betalar i täckning över en persons livstid, men dessa belopp kan i miljoner amerikanska dollar (USD). När ett försäkringsbolag utsätts för denna typ av risk, gör det dig för risken i form av högre premier.

Det finns också andra skäl till heltäckande sjukförsäkring brukar vara så dyrt, vilket är ett ämne som ingen liten kontrovers på många ställen. Det första är ett som ekonomerna kallar negativt urval . Detta innebär att det finns en tendens för folk att köpa en försäkring endast när de räknar behöver det. Detta innebär att det finns en högre risk inbyggda i systemet, som måste kompenseras genom högre premier. Detta kan vara jämförelsevis till skada för dem som däremot köpa en försäkring endast som ett skyddsnät.

En annan fråga är beteendemässig tendens som kallas moral hazard . Enkelt uttryckt kan de med försäkring vara mindre noga med sin hälsa, eller kostnader för läkarvård om de blir sjuka, helt enkelt därför att de vet att de är försäkrade. Moral hazard är delvis avhjälpas genom närvaron av självrisker och samarbete betalar, som innebär ett visst ansvar med konsument av hälso-och sjukvården.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.