Vad är några vanliga knäskål Skador?

patella eller knäskålen är en av de tre ben som komponera gemensamma som allmänt kallas knäet. Detta särskilt gemensamt är oerhört viktigt att en persons rörlighet, eftersom det ger möjlighet för den övre och nedre delen av benet för att ansluta och samverka i sådana väsentliga uppgifter som gång och löpning. Knäskålen skador kan ha en djupgående inverkan på effektiviteten i det gemensamma, liksom på benet i allmänhet. Här är några exempel på de vanligaste knäskålen skador, och hur de kan behandlas.

Runner's knä är en av de vanligaste typerna av patella skador som kan inträffa med personer som är fysiskt aktiva med promenader eller joggingturer. I huvudsak knäskålen skador av denna typ ske när brosket strax under knäskålen blir inflammerad. Inflammationen kan bero på infektion eller helt enkelt påfrestningar på den gemensamma under längre mängder användning.

Prepatellar bursit är ett annat vanligt exempel på knäskålen skador. Ibland som husa knä, är denna skada för en eller flera knäskålarna resultatet av knä och ökat trycket på knäskålen under längre perioder. Personer som arbetar i yrken där det finns en hel del tid i en knästående ställning, som matta skikt, är benägna att utveckla denna typ av skada. Tillståndet kännetecknas av svullnad under och runt knäskålen som kan vara ganska smärtsamt.

ur led knäskålarna är en annan form av knäskålen skador som uppstår med stor regelbundenhet. Som med löpare knä inträffar detta skada normalt när en stor belastning läggs på knäleden, speciellt när stressen drar komponenter i knäleden i onaturliga positioner. Resultatet kan bli mycket smärtsamt och kan leda till permanent invaliditet om den inte beaktas på ett lämpligt sätt.

Behandla knäskålen skador är vanligtvis en flerdimensionell process. Vila knäskålen är gemensam för alla typer av knäskador. I vissa fall helt enkelt väljer att inte delta i den verksamhet som orsakade stress gör det möjligt för svullnaden att avta. Tillämpningen av både varma och kalla kompresser kan vara till hjälp.

kommer dock inte alla typer av knäskador läka genom att helt enkelt vila knäet och tillämpa is och värme. Vissa kommer att kräva hjälp av receptbelagda läkemedel för att behandla infektion, svullnad och inflammation i området. I extrema fall kan operation och uppföljning sjukgymnastik krävas, särskilt om knäskålen är ur led.

När knäskålen skador inte verkar svara på vila och en kombination av is och komprimerar värme, professionell medicinsk hjälp bör sökas omedelbart. Även om många typer av knäskålen skador kan behandlas framgångsrikt, fördröja läkare kommer att förvärra problemet och kan leda till en viss permanent förlamning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.