Vad är några exempel på nervsystemet Tics?

Nervous tics är ofrivilliga rörelser eller ryckningar som de flesta är vanliga i en persons ansikte, armar eller axlar. Rörelserna i samband med nervösa tics varar vanligen bara en kort tid och tjäna något syfte. Ofta är de repetitiva karaktär. Vanligtvis nervösa tics innebär ryckningar i mungipan, grimaserande, ryckningar i ögonvrån, blinkande eller allmänna repetitiva rörelser med armar, axlar eller händer.

Några nervösa tics orsakas av hjärnskador eller skador på nervsystemet. Många nervösa tics dock orsakas av bakomliggande psykiska orsaker som fortfarande till stor del okända. Några nervösa tics förknippas med tourettes syndrom, som orsakar den enskilde att tic upprepade gånger och att uppvisa utbrott av svordomar. Ofta dem med dessa nervösa tics göra det efter att ha upplevt ett extrema psykologiska problem eller känslomässiga trauman.

Barn som utvecklar nervösa tics visar oftast tecken på sjukdom i åldrarna fem och tio. När nervösa tics uppträda, kan de ofta kontrolleras, men de blir automatiskt så problemet kvarstår. När barnet åldrar, nervös tics försvinner normalt. Det är dock möjligt för en nervös tic kvarstå i vuxen ålder.

Beslutet om huruvida eller inte att behandla nervösa tics till stor del beror på deras bakomliggande orsak och oavsett om de är stör personens liv funktioner. Om den underliggande orsaken är en fysisk och psykisk hälsa hot, då orsaken måste åtgärdas. Motsvarande sätt, om nervösa tics gör det svårt för en person att umgås eller på annat sätt leva ett normalt, lyckligt liv, kan det vara nödvändigt att utarbeta en handlingsplan för att bekämpa problemet.

Centrala och perifera tics som beror på neurologiska problem kan ibland styras med muskelavslappnande medel, lugnande medel, eller läkemedel som klonidin. De som är resultatet av känslomässiga eller psykologiska problem kan ibland behandlas genom psykoterapi. För de som har nervösa tics grund av tourettes syndrom, kan medicinering kontrollera ibland sjukdomen. I vissa fall läkemedel används för att kontrollera nervösa tics kan successivt trappas av när kombineras med beteendeterapi. Om nervösa tics gengäld kan det vara nödvändigt att öka dosen igen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.