Vad är några Mosquito sjukdomar?

Av de närmare 3000 arter av myggor i världen finns det cirka 100 olika typer som kan överföra mygga sjukdomar. Vissa påverkar endast djur, som parasiten hjärtmask som kan döda hundar som inte diagnostiseras och behandlas. Vissa mygga sjukdomar är en hälso-kris och oro i endast delar av världen, och andra nu har vaccinationer eller behandlingar som är tillgängliga för att snabbt gripa symtom.

Det mest allvarliga av mygga sjukdomar är malaria, som årligen vämjes cirka tre till fem hundra miljoner människor. På grund av bristande behandling, ca en miljon människor kan dö varje år av malaria. Villkoret är behandlingsbar, främst genom att ta kinin, och det finns några mediciner du kan ta för att förhindra att insjukna som förekommer i södra Stilla havet, Afrika, vissa områden i Östeuropa, Central-och Sydamerika samt delar av Asien. Resenärer som besöker områden med kända malaria smitta är fortfarande inte helt säker efter att ha smittats, och det finns inget vaccin.

Några myggor överföra olika sorter av arboviral encefalit. Detta är ovanligt, men tenderar att mest påverka hästar, men det kan också äcklar människor. Den mest dödliga för hästar är västra och östra encefalit. Drabbade djur har en 33-50% chans att dö av hjärninflammation.

Ett formulär som är potentiellt dödligt för människor är West Nile-virus, som människor kan kontraktet i sommar och tidig höst i USA och andra delar av världen. West Nile-virus kan orsaka svår hjärnhinneinflammation, men det är också sällsynt. Eftersom det är ett virus, finns det inget botemedel med antibiotika, så personer med svåra fall är allvarligt. Trots denna risk i svåra fall, det uppskattas av alla de människor som kontraktet West Nile-virus, kommer bara 2 i 300 fall leda till svåra infektioner. De flesta har milda flulike symptom och aldrig har sjukdomen diagnostiserats.

En av de farliga mygga sjukdomar för vilka det finns en vaccination mot gula febern. Återigen förekommer villkoret sällan, även om det har förekommit en del noterat utbrott i historien som har ödelagt städer. Idag är människor som reser till områden där risken för gula febern förekommer vanligen vaccineras, i vissa fall även krävas att vaccineras innan de kan få tillstånd att besöka området i fråga.

En annan ovanlig men ibland mycket allvarliga av mygga sjukdomar är denguefeber, vanligast i tropiska områden. Människor kan ha mindre influensa symtom till följd av denna sjukdom, eller kan få mycket allvarliga och dödliga infektioner blod som följd. Detta är sällan fallet, men det är viktigt att notera att det inte finns någon vaccination för denguefeber. Denguefeber myggor biter under dagen, så alla försiktighet bör vidtas för att bära gott starkt myggmedel i tropiska platser.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.