Vad är några Hälsofördelar Spenat?

Spenat är en av de mest näringsrika livsmedel i världen. Sin kombination av vitaminer, fibrer och antioxidanter gör det passade till ett antal näringsbehov. Många av ämnena i spenat är användbara för att förebygga och bekämpa ett antal sjukdomar, inklusive cancer. Fördelarna med spenat är många och har dokumenterats från forskning och anekdotiska bevis både genom åren.

Som fallet är med andra mörka, gröna bladgrönsaker som bok choy och grönkål, spenat är en utmärkt källa av beta -karoten. Denna antioxidant kan bevara annons synvård samt bekämpa hjärtsjukdomar och cancer. En fytokemiska kallas lutein är också närvarande i spenat, och är känd för sin förmåga att förebygga makuladegeneration, en föregångare till blindhet. En mindre kända kemikalie som heter lipoinsyra är under utredning som ett verktyg för att reglera blodsockret, och det är också naturligt finns i spenat.

Kanske den mest kända näringsämnen i världen, vitamin C, är högst närvarande i spenat. Denna kraftfulla antioxidant är nödvändigt för att upprätthålla allmän god hälsa, och en del tidiga studier har visat eventuella bevis för att vitamin C kan minska förekomsten av en vanlig förkylning. De flesta av C-vitamin försvinner dock om spenat är kokt. En annan av de hälsofördelar med spenat är dess rikliga kalium, vilket främjar hjärtats hälsa. Kalcium, medan rikligt i spenat, är faktiskt inte kan absorberas av kroppen i detta fall på grund av en annan kemikalie, oxalsyra, som binder med det.

Två andra klasser av näringsämnen-flavonoider och carotenids - finns i spenat, och dessa har några mycket viktiga egenskaper. Minst 13 olika flavonoid föreningar har identifierats i spenat som kan fungera som cancer-fighters och antioxidanter. Vissa av dem är tillräckligt lovande att forskare har skapat särskilda spenat extrakt som används i studier. Dessa flavonoider har visat att bekämpa eller förebygga bröst, hud och mage cancer.

Bland de mer spännande fördelarna med spenat har tillhandahållits av karotenoider. En typ av karotenoider, som kallas neoxanthin orsakar cancerceller till självförstörande. Det omvandlas i kroppen till andra kemiska ämnen som förhindrar dessa celler från att föröka sig.

Två märkbara fördelarna med spenat är de förbättrade ben hälso-och motionsträning. En måttlig portion spenat blad innehåller nästan dubbelt så mycket vitamin K som en person behöver på en dag. Detta vitamin är viktigt för att bibehålla benstruktur och hälsa. Folat finns i spenat i stora mängder också. Detta näringsämne används av kroppen på ett säkert sätt bryta ner kemikalier som kan leda till hjärtinfarkt eller stroke om deras koncentration är för höga.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.