Vad är fokus för Melanoma Research?

Melanom forskning används för att undersöka en form av cancer som finns i hud, tarm, och ögat. Det är en sällsynt form av cancer, men är den grundläggande orsaken till 75% av all hudcancer dödsfall. Cancer är den okontrollerade tillväxten av celler som skiljer sig från alla relaterade celler. Melanom forskning är en kombination av laboratorie-och kliniskt arbete att identifiera, behandla och minska den höga dödligheten i denna typ av cancer.

Det finns två fokusområden för melanom forskning: förebyggande och identifiering av riskfaktorer . Den enda framgångsrik behandling tillgänglig avlägsnandet av tumören innan den når 0,1 inches (1 mm) i tjocklek. Båda forskningsområden kräver insatser av kliniska forskare, laboratoriepersonal och onkologer. Regeringen, välgörenhetsorganisationer cancer och läkemedelsföretag fond melanom forskning.

Förebyggande av hudcancer är centrerad på minskad exponering för ultraviolett strålning eller solskydd. Den mest effekt för att minska solexponering är att all exponerad hud med kläder. Långärmad tröjor, byxor och hattar är alla effektiva sätt att göra detta. Vissa företag erbjuder nu kläder med sol skyddsmedel inbyggda i dem. Det finns ingen forskning som stöder detta som en hållbar lösning, och det finns praktiska problem som dessa kemikalier släpps ut under tvätt processen och förorenar vatten.

Solskyddsmedel och solskyddskräm ursprungligen fram som ett effektivt verktyg. Har dock vidare forskning visat att nivån av UVA-blockerande ingredienser varierar mycket mellan konsumentprodukter. Mängden skydd som anges på etiketten får inte överensstämmer med den faktiska produkten innehållet. Minska din exponering för ultraviolett strålning genom att undvika solen från 9:00 till 3:00.

Riskfaktorer för denna typ av melanom kan delas in i två grupper: genetik och exponering. Människor som har ljus hy, fräkne enkelt och har rött hår har en ökad riskfaktor. De låga nivåerna hudpigmentering har en direkt påverkan på hudens förmåga att skydda sig mot solen.

En familj historia av melanom ökar risken avsevärt. Patienter med ett melanom tumör löper en ökad risk att utveckla andra. Detta beror på mutationer i CDKN2A och CDK4 gener. Socioekonomiska faktorer är också knutna till melanom risk. Denna typ av cancer är mer vanligt förekommande i administrativ och professionell personal än outbildad arbetskraft.

Under sol som resulterar i ett blåsor, fjällande hud brinner under tjugo års ålder skapar en ökad risk att utveckla melanom. Forskning har visat att det inte är solbränna sig, men nivån för ultraviolett strålning absorberas av huden celler som är orsaken till den ökade risken.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.