Vad är det med dricka dina kalorier?

Tänk dig att ta ditt favorit chokladkaka, stickning det i en mixer och sedan dricker innehållet. Nu bild gör det kanske tre till fyra gånger om dagen, eller kanske oftare. De flesta standardformat godis har faktiskt bara något fler kalorier än vad din favorit burk läsk, och de har oftast färre kalorier än vad din drink från din favorit kaffe återförsäljare. En stor mocka till exempel kan innehålla omkring 100-200 kalorier mer än en enda chokladkaka.

Ovanstående exempel bör ge dig en känsla av varför dricka dina kalorier som i konsumtionen av läsk, smoothies, sötad kaffe och de flesta alkoholhaltiga drycker får inte vara en sådan fantastisk idé. De flesta av oss anser inte dricka 03:57 godis en dag, men vi kan få kalorier motsvarande när vi väljer sötade drycker, speciellt när vi konsumerar dem ofta. Dessutom, medan en chokladkaka kan ge en kortvarig tillfredsställelse, dricka dina kalorier sällan ger mycket i vägen för en känsla av fullkomlighet. Folk kanske tycker att ingenting av Downing flera sodavatten eller en vente mocka på ett enda sammanträde, men de är också ofta kombinera detta med att äta, lägga en kaloririk punsch till en måltid som lätt kommer att lägga inches till din midjan.

En del av problemet med att dricka dina kalorier är att det är mycket svårare att hålla reda på hur många kalorier du förbrukar dagligen. Om du inte tabellform förbrukningen av tre till fyra läsk om dagen, har du lagt cirka 450 till 600 kalorier i din kost. Två stora mochas en dag kan kosta dig en extra 400-800 kalorier, även om du beställer dem med nonfat mjölk.

En annan fråga med dricka dina kalorier är de sötningsmedel som används i många läsk, särskilt hög majssirap. Hög majssirap behandlas av kroppen i ett något annorlunda sätt än vitt socker, och kan orsaka större fettlagring. Det kan också faktiskt att du känner dig mindre full, eftersom det kanske inte helt stimulera kroppens insulinproduktion. Så människor som konsumerar detta sötningsmedel kan vara mer benägen att äta för mycket när de par läsk och andra livsmedel tillsammans. Många tror att de ökande fetma i många västerländska länder är direkt knuten till användningen av hög majssirap i ett antal produkter, men det finns uppenbarligen andra faktorer som spelar in också.

Så hur kan du undvika att dricka dina kalorier? Börja med att konsumera tillräckligt med vatten om dagen för att verkligen ta itu med kroppens vätskebalans behov. De flesta vuxna behöver mellan åtta till tio glas vatten om dagen, och om du inte dricker så mycket, anser siktar på detta som ett mål. Ofta är människor förvånade att deras önskan om andra drycker minskar betydligt när de faktiskt konsumerar tillräckligt med vatten. Du kan också konstatera att konsumtionen av tillräckligt med vatten per dag gör dig mindre hungrig.

älskar dem kaffedrycker? Överväg nedgradering från mochas till cappuccinos eller fettfria lattes. En nonfat latte kommer att ge dig några kalorier i form av mjölk och vissa protein, utan fett och socker som kroppen egentligen inte behöver. Även om du lägger till en tesked socker (ca 16 kalorier) du kan fortfarande förbrukar mycket mindre kalorier än vad du skulle genom att beställa en sötad dryck.

Om du dricker dina kalorier i form av smoothies, överväga att göra dina egna smoothies hemma. Håll dig till nonfat osötad yoghurt i stället för frysta söta saker, och lägga en banan för mycket söt smak. Lite proteinpulver kan också göra dessa drycker mycket högre näringsvärde, vilket gör dem mer som en måltid än en dryck.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.