Vad är det bästa sättet att öka libido?

Det finns ingen bästa sättet att öka libido. En del av problemet är att behandlingar för att öka intresse för sex är individuella och kan vara mycket olika för varje kön. Det finns ett antal webbplatser, som ger en "bästa sättet att öka libido", men den komplexa orsaker som brist på intresse för sex kan uppstå gör dessa påståenden tveksamma och ibland oroväckande. Olika örter eller andra preparat som är tänkt att öka sexuell lust kan eller inte kan ha någon påverkan på libido och vissa innehåller höga halter av manliga hormoner eller steroider som är farliga. Alla läkemedel som används för att öka sexlusten, naturläkemedel eller inte, bör användas under ledning av läkare.

Låg libido är vanligare hos kvinnor än män, och statistik i denna fråga är svåra att behandla, med tanke på att sexlusten kan ha en normal nivå. Vissa människor är intresserade av att ha sex eller att agera på sexuella sätt en stor del av tiden, och andra inte. Denna fråga blir problematiskt om partner i ett förhållande har olika libido nivåer, men mindre intresserade av sex inte nödvändigtvis innebär abnormitet. Inget intresse av sexuella förbindelser tyder lägre än genomsnittet libido eller total avsaknad av det och detta kan leda till att partnern med mycket låg eller ingen sexlust att söka efter det bästa sättet att öka libido.

Det finns många olika behandlingar som kan bli dömd som en "bästa sättet att öka libido" för varje kvinna. Först och främst är att räkna ut vad kan orsaka tillståndet. Det kan vara helt känslomässigt, vilket inte är ovanligt hos kvinnor som är offer för våldtäkt och sexuella övergrepp, eller kan delvis baserad på daglig beteende, låga nivåer av vissa hormoner, eller en rad andra faktorer. Många gånger finns det flera skäl till varför sexlusten är låg, och reducerad eller ingen intresse för sex kan vara resultatet av flera komplexa faktorer som omfattar biologiska och psykologiska.

För de flesta kvinnor då, det bästa sättet att öka libido är att ta en tvådelad strategi i frågan. Första kvinnor bör undersöka medicinska skäl till varför libido kan vara låga, såsom operationer för att ta bort äggstockarna, smärtan vid samlag, i slutet av menstruationer, som har fått barn eller ammar, och beteenden som kan påverka humöret. Till exempel, kvinnor som får mer motion och som hamnar i normal vikt räckvidden kan vara mindre benägna att ha låg libido. Vissa medicinska tillstånd eller läkemedel kan minska libido nivåer, såsom depression och medicin används för att behandla den. Om läkarna hitta en medicinsk orsak, kan de erbjuda behandling förslag som komplettering med vissa hormoner eller så kan endast behandla bakomliggande tillstånd som de misstänker kan minska sexlusten.

Den andra halvan av detta synsätt är att titta på hur en kvinna kan se sexuella relationer, och detta kan innebära rådgivning. Personer som återhämtar sig från trauma, eller dem som alltid har haft svårt med sex kan ha mest nytta av arbetet med en terapeut, som specialiserat sig på sexuella frågor. En annan faktor som måste beaktas är hur en kvinna uppfattar hennes sexuella partner. Om relationen med den partner är mycket dålig eller saknar intimitet på andra sätt kan det helt enkelt ingen lust för sex med den personen.

män lider av låg libido mindre än vad kvinnor, och kan också dra nytta av en kombinerade strategi som det bästa sättet att öka libido. Läkare kommer att vilja utesluta sjukdomstillstånd som kan naturligtvis lägre sexlust eller erbjuda behandling för dem. Låg libido ska inte förväxlas med erektil dysfunktion (ED) och den medicin som normalt föreskrivs för ED brukar inte öka sexlusten. Precis som med kvinnor, kan låg libido också en psykologisk fråga för män, och de kan dra nytta av terapi för att diskutera sina känslor kring kön och att arbeta med alla frågor som kan resulterar i något större intresse i det.

Vissa par fastnar i gamla hjulspår, och låga intresse för sex kan bara översätta till att vara trött hela tiden från massor av ansvar eller från den meningen att sexuella relationer inte är särskilt intressant. Par som har problem med denna fråga kanske även vill utvärdera hur de kan göra intimitet mer spännande och varierande. Det finns många böcker om hur man kryddar sexliv.

Couples bör inse att låga sexuellt intresse av en person som inte översätta till avslag på den andra personen. Komma arg på en person med låg libido hjälper sällan frågan. Istället för att uppmuntra undersöka om medicinska eller psykologiska stöd behövs sannolikt är mer användbart.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.