Vad är bioelektriska Impedans Analys?

bioelektriska impedans analys (BIA) är en enkel, snabb sätt att beräkna uppskattade kroppsfett. I bioelektriska impedans analys, är en mycket svag elektrisk ström leds genom testpersonen kropp. BIA övervakar verkligen mäta den totala kroppsvatten i en människas kropp.

Det totala antalet organ vatten används för att beräkna en persons fettfri kroppsmassa. Det kroppsmassa dras bort från testpersonen vikt. Resten är det totala kroppsfettet.

kroppsfett mätning uttrycks som en persons totala body mass index (BMI). BMI anger förhållandet mellan muskelmassa till kroppsfett. Ett BMI på 18,5 till 24,9 i allmänhet anses normalt.

Om en persons BMI under 18,5, den personen kan vara underviktiga. I allmänhet ett BMI på 25 till 29,9 innebär att testpersonen är överviktig. Ett BMI på 30 eller högre anger oftast fetma.

För att komplettera bioelektriska impedans analys, impedansen hos den lilla nuvarande passerar genom kroppen mäts. Vatten leder ström och finns i magert vävnad. Kroppsfett, eller fettvävnad , innehåller inget vatten och är en dålig ledare av elektricitet. Som ett resultat kommer kroppsmassa har en lägre impedans än kroppsfettet.

Storleken på den nuvarande som används i BIA är så liten att testpersonen inte kommer att känna det. I USA ingick ett National Institute of Health konferens som den elektriska ström som används i BIA är i allmänhet säkert för de flesta. Konferensen uttalande noteras att ingen undersökning avslutades på personer med inopererade defibrillatorer, mer känd som farthållare.

Tillsammans med impedans mätning, är andra faktorer om testpersonen krävs för att beräkna BMI. Dessa omfattar fysisk information såsom längd, vikt, kroppsbyggnad, etnicitet och ålder. Livsstil information, såsom motion nivåer och allmänna hälsa, behövs också.

Flera andra faktorer kan ändra resultatet av en bioelektriska impedans analys. Personens nuvarande hydrering och hudtemperatur kan ändra testresultat. Ett test som vidtagits ligger ner kan ha olika resultat än ett test avslutas med en person som står upp.

BIA övervaka typer är handhållna versioner och skalor. Dessa portabla alternativ har allmänt tillgängliga sedan 1980-talet. Tidigare versioner av dessa kommersiellt tillgängliga BIA modeller ansågs vara otillförlitliga.

Tekniska förbättringar låta dagens bioelektriska impedans analys monitorer för att ge mer tillförlitliga resultat. Bärbara modeller återfinns ofta i hälsa klubbar, och kan köpas av enskilda. Mer komplexa modeller som fäster elektroderna till händer och fötter finns vanligen i en medicinsk kontor eller annan professionell inställning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.