Vad är TRAM Flap Bröstrekonstruktion?

TRAM flik bröstrekonstruktion, eller transversell rectus abdominus myocutaneous flik bröstrekonstruktion är ett kirurgiskt ingrepp utföras efter en mastektomi. En mastektomi, de äldsta kända behandling av bröstcancer, innebär borttagande av hela eller delar av bröstet. Den TRAM flik bröstrekonstruktion är ett alternativ för att skapa ett nytt bröst.

TRAM återuppbyggnaden flik bröst är en vävnad flik teknik som använder den tvärgående rectus abdominus muskel-och omgivande vävnader, blodkärl och fett i buken till bilda ett nytt bröst kulle. Den tvärgående rectus abdominus muskel körs den femte, sjätte och sjunde revben till toppen av pubis ben. Den pubis ben är också känt som höftbenet.

Det finns två typer av bröst TRAM flik återuppbyggnad förfaranden. En BLOMSKAFT flik innebär att man går återuppbyggnaden vävnaderna genom en tunnel från buken till bröstet. En gratis klaff är där kirurgen avlägsnar återuppbyggnaden vävnader och omplacerar dem till bröstet området. Denna teknik innebär reattachment av blodkärlen.

Fri flik TRAM återuppbyggnaden liknar en Diep eller djupa sämre epigastrisk HÅLSLAG flik bröstrekonstruktion förfarande. Denna teknik tar endast bort blodkärl, fett och hud på buken. Den tvärgående rectus abdominus muskel lämnas intakt.

En bröstrekonstruktion utförs med resultaten TRAM metoden i en naturliga bröst. Den nya bröst kommer att ha omlopp från det överförda blodkärlen, men känslan kommer att minska. Detta beror på att nerver i det ursprungliga bröstet tagits bort.

Nackdelen att välja en flik förfarande är en ökad återvinning tid jämfört med implantat. Det finns också en risk för att utveckla en buken buktar eller buken bråck. En buken bråck är när de inre organen i buken buktar eller riva genom bukväggen. Detta kan inträffa eftersom muskulaturen i buken har tagits bort, vilket försvagar bukhålan. Att välja Diep återuppbyggnaden kommer att minimera risken för en buk buktar eller bråck som lämnar muskeln intakt.

Andra synpunkter med spårvagn flik bröstrekonstruktion innehålla en höft-till-höft-snitt line och möjligheten att naveln rörliga eller växling. Detta kan inträffa på grund av stretching. Kan dock kirurgen att kunna skapa en ny marina.

TRAM återuppbyggnad flik bröst kan utföras under en mastektomi eller efter behandling är avslutad. Om det görs under bröstet avlägsnas, kan det dock begränsa strålning behandlingar ibland nödvändigt efter det att förfarandet för att behandla eventuella kvarvarande cancerceller. Alla tänkbara alternativ ska diskuteras med din läkare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.