Vad är Periodiska Limb Movement Disorder?

Periodiska rörelseförmågan i extremiteterna sjukdom, som kallas formellt sova myoklonus eller nattliga myoklonus, är en typ av sömnstörning som armar och ben ofrivilligt rycka, kramper, eller rycker under en sömncykel. Regelbundna rörelseförmågan i extremiteterna Sjukdomen drabbar i allmänhet ben och fötter mer än vapen. De vanligaste rörelserna omfattar styvar tår, ben och vrister. Dessa rörelser kan förekomma upprepade varje minut eller så under sömn och är mer rytmisk och svåra jämfört med de ryckningar som inträffar normalt när en person somnar. Villkoret inte visar några symtom medan en person är vaken, varför människor som har sjukdomen är ofta omedvetna om tillstånd.

restless leg-syndrom, en nerv tillstånd som orsakar obehaglig känsla under avsaknaden av rörelser i armar och ben, ibland misstolkas som återkommande del rörelse sjukdom. Det är dock återkommande lem rörelse störning den enda sömnen villkoret att förrän under sömn bara och har i allmänhet inga indikatorer medan en person är vaken. Några identifierbara symptom på sjukdom som en person kan känna igen är om han eller hon vaknar ofta utan förvarning, aldrig faller i djup sömn, eller lider av oförklarlig trötthet. Generellt sjukdomen förs till en läkare kännedom av en säng partner och diagnostiseras med hjälp av en sömn test som kallas en övernattning polysomnogram som registrerar hjärnvågor, kemiska signaler, och rörelser i kroppen, medan en patient sover.

Det finns ingen bevisad orsak till återkommande rörelseförmågan i extremiteterna sjukdom, men det finns vissa problem som kan bidra till sjukdomen. Ålder kan vara en faktor eftersom personer över 60 års ålder är oftast mer benägna att ha sjukdomen. De med neurologiska sjukdomar, såsom Parkinsons sjukdom eller narkolepsi, får också större risk att drabbas av återkommande del rörelse sjukdom. Näringsbrist i järn eller folsyra och vissa läkemedel, såsom antihistaminer, antipsykotika och antidepressiva medel, kan förvärra sjukdomen. Patienter med sjukdomen har också fått rådet att undvika produkter som har koffein, som kaffe, te eller choklad, eftersom den kemiska stimulantia i koffein kan öka frekvensen och svårighetsgraden av sjukdomen.

Även om det inte finns något botemedel för periodisk rörelseförmågan i extremiteterna sjukdom, är det oftast behandlas med samma antikonvulsiva läkemedel och mediciner sömnlöshet används för att behandla skakningar vid Parkinsons sjukdom. I svårare fall kan narkotika föreskrivas. Dessa mediciner kan minska symtomen av sjukdomen för att säkerställa att sova rörelserna inte fortsätta att vara störande.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.