Vad är Neuromuskulära integrativ åtgärd?

Neuromuskulära integrativ åtgärd eller NIA är ett träningsprogram som kombinerar element från flera ämnesområden för att skapa ett träningsprogram som tar upp en tillfredsställande utveckling av olika muskelgrupper i kroppen samt främja hjärt-och kärlhälsa. Utvecklades i början av 1980-talet av Carlos och Debbie Rosas, processen för neuromuskulära integrativ åtgärd kombinerar rörelser som finns i så skilda konstarterna som yoga, tai chi, och modern och etnisk dans.

Instruktörer som använder neuromuskulära integrerande åtgärder för hela leda kroppen konditionering studenter genom en serie rörelser som utnyttjar flera discipliner. I alla innehåller NIA en rad femtiotvå grundläggande rörelserna. Alla rörelser kan utföras vid olika grader av intensitet, beroende på vilka behov av studenten. Instruktören har kontroll över klasser och går studenterna igenom varje rörelse i en synkroniserad ordning.

Till skillnad från vissa träningsprogram kräver neuromuskulära integrativ åtgärd en hög grad av koncentration och fokus. Processen är utformad så att varje rörelse producerar någon typ av inverkan på muskel system eller hjärt-kärlsystemet. Den specifikt koreograferade rörelser åtföljs av en variation av musik alternativ, vart och ett omsorgsfullt utvalda för att arbeta tillsammans med den nuvarande rörelsen. Under sessionen är det möjligt att använda flera olika typer av musik på olika punkter i träning.

utbildningen för neuromuskulära integrerande åtgärder instruktörer lånar från de metoder som används med kampsport. Som student mästarna olika aspekter av programmet, han eller hon uppnår en högre nivå. Den första nivån av träning kallas vitt bälte nivå. Från den inledande punkten, studerande framsteg genom andra nivåer tills uppnå den högsta nivån i serien, den röda bältet. Det är på denna punkt som den studerande anses vara fullt utbildade och skänkte med titeln NIA tränare.

Sedan den inledande utvecklingen av neuromuskulär integrerande åtgärder, har träningen fortsatt att öka i popularitet. Det är inte ovanligt att fitness center för att tillhandahålla NIA undervisning. Dessutom är det möjligt att använda sig av träningsprogram i inställningar som t. ex. helg retreater eller som del av en övergripande fylla på i syfte att återställa fysisk och emotionell balans studenten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.