Vad är Fördröjd ömhet sätter muskler?

ömhet och stelhet efter ett träningspass är långt ifrån sällsynta. I själva verket sätter smärta i regel mellan 48 till 72 timmar efter det att verksamheten-ibland kan kännas så tidigt som 12 timmar senare. Detta obehag kallas Träningsvärk, även känd som utomeuropeiska departementen. Oroa dig inte ens de mest elitidrottare kan känna smärta.

I flera år trodde experter fördröjd ömhet debut muskler berodde på en uppbyggnad av mjölksyra, en kemikalie som produceras i musklerna med metabolism och motion . Men studier visar nu mjölksyra klarnar snabbt och nivåerna återgår till det normala efter en timme, även efter den mest ansträngande motion rutiner.

Idag fördröjd ömhet debut muskel tros vara orsakad av mikroskopiska tårar i muskeln fibrer eller microtears. Dessa miniscule tårar hända när musklerna skjuts utöver det vanliga. Den smärtan beror på typ, varaktighet och ansträngning av motion, och är försenad. Det är också tillfällig.

Träningsvärk ofta orsakar muskelstelhet eller trånghetskänsla samt områden som betalningsmedel, särskilt i muskeln magen, där större delen av muskeln känns. Muskler kan ibland dra till den punkt i spasmer, som är ofrivilliga. Det kan vara inflammation eller svullnad i muskler och det kan finnas en liten förlust av rörlighet i området. Allmän trötthet och svaghet ofta är vanliga biverkningar av utomeuropeiska departementen. Symtom på Träningsvärk bör avtar utan behandling inom sju till tio dagar. Om smärtan kvarstår, kontakta läkare för att utesluta en allvarligare skada.

Det bästa sättet att undvika denna muskel ömhet är genom förebyggande åtgärder. Korrekt träning mönster som innehåller en värma upp, en sträcka rutin och ett svalna förbereda kroppen för extra muskler stress. Korrekt hydrering redan innan de utövar är också viktigt. Införa förändringar långsamt och undvika att lägga för många ändringar på en gång. Crosstraining är ett ovärderligt verktyg för att utmana och utveckla styrka att minimera effekterna av utomeuropeiska departementen.

utomeuropeiska departementen, under normala förhållanden inte finns någon anledning till oro. Den gnagande obehag vanligen skingras inom sju till tio dagar, så vänta ut det är ett alternativ. Många experter uppmuntra lätt pass, även känd som aktiv vila, för att hålla musklerna smidiga och öka blodflödet till mikrofibrer, vilket kan fart läkning. Många rekommenderade aktiviteter under smärtan omfatta skonsamt aerobics och yoga. Stretching har dock blivit en kontroversiell behandlingsplan. Eftersom musklerna redan microtears, sträcker det till och med lite för aggressivt kan orsaka ytterligare skada.

Som med alla skador, inflammation eller svullnad, är typiskt. Använda ris eller vila, is, kompression och höjd, kan minska svullnad och smärta. Användningen av över disk icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID), som ibuprofen minskar också smärta och svullnad. Massage är också ett effektivt sätt att hjälpa kroppen att bekämpa smärta och inflammation i samband med Träningsvärk. Däremot kan massage ge tröst. Det kan inte påverka muskelfunktionen.

Medan Träningsvärk kan lägga sordin på träningsmål är det bara ett tillfälligt problem. I själva verket upplever detta gnagande obehag är en bra sak. Den ömhet visar verk rutinen överklagade dessa muskler och det är ett tecken på att musklerna är i själva verket blir starkare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.