Vad Hälsofördelar Kom från skratt?

gamla talesättet att skratt är den bästa medicinen ofta så i dag. Skratt är bra för våra kroppar och våra själar, och har några överraskande positiva hälsoeffekter. Förutom att skratta, bibehålla en positiv syn och hitta humor i den vanliga kan även bidra till att öka medellivslängden.

Barn är ofta glada själar. Den genomsnittliga förskolebarn skrattar ungefär 400 gånger om dagen. Vuxna, å andra sidan, kan bara skratta 17 gånger om dagen. Om du någonsin undrat varför ditt barn kan äta vad som helst utan att gå upp i vikt kan det delvis på grund av hans eller hennes förmåga att skratta. 10-15 minuter för att skratta en dag kan bränna över 200 kalorier, ungefär lika mycket i en medelstor chokladkaka.

En del av kalorier bränner beror på hjärt utövandet av skratt, eftersom det höjer hjärtfrekvensen och därmed påskynda ämnesomsättningen. Om du är bantning, överväga att lägga skratt till ditt träningsprogram. Tänk på att en bra sitcom kan enkelt hålla dig skratta i 20 minuter eller mer.

Skratt också har visat sig lindra stress. I själva verket finns studier om sjuksköterskor som arbetar på akutmottagningen att de som kunde vara roliga på jobbet var minst risk att drabbas av jobb utbrändhet och hög stress. Detta beror på att skratt hjälper kroppen att producera kemikalier som tillväxthormon och dopamin. Det hjälper också kroppen att minska produktionen av stresshormoner, "som adrenalin, kortisol och adrenalin.

Vidare ökade sjuksköterskor som kunde skämta med patienterna också patientens komfort. Dr Patch Adams, en förespråkare för "humanitära clowneri," var inte fel när han insåg att skämta med patienter som faktiskt skulle kunna hjälpa människor att återhämta sig snabbare eller har mindre uppfattning av smärta. Färska studier i smärta förvaltning visar att smärta är delvis perceptuella och påverkas av stresshormoner. Ju mer stresshormoner i kroppen producerar desto mer smärta en patient känner. Därför kan skratt ensam lindra inre smärta incidenter eller kronisk smärta.

Skratt också stövlar immunförsvaret i kroppen genom att stödja i produktionen av T-celler, som kan hjälpa till att bekämpa infektioner. Skratt producerar även proteiner som kallas Gammainterferon och B-celler. Dessa celler ger antikroppar som söker upp och förstör sjukdom celler. Skratt kan förhindra att få en kall eller två om året, och kan definitivt vara till stöd för dem med kroniska sjukdomar.

Om du har problem med uppbringa skratt, det finns många sätt att få hjälp. Tänk på komiska filmer som du gillar och försöker hyra några. Studie skämt böcker och införa ett nattliga skämt politik med din familj. Titta på folk och skratta på ett snyggt sätt på det absurda i mänskligt beteende. Också omge dig med människor som skrattar, för skratt faktiskt smittar. Du kan hitta dig själv skrattar oftare bara genom att vara med folk som skrattar oftare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.