När ska jag kasta ut gamla kosmetika?

Cosmetics har en begränsad livslängd. Använder kosmetika som är gamla kan orsaka flera problem. Äldre kosmetika kan hysa bakterier som kan leda till utslag eller infektioner. Färgen i viss kosmetika kan förändras över tiden, och en stiftelse som används för att fungera perfekt kan bli för mörk. Det är en falsk ekonomi att hänga på kosmetika som är föråldrade. Det är en bättre idé att köpa färre produkter, så att du har tid att använda dem innan de löper ut.

När du köper nytt smink, tror inte att ni kommer att kunna komma ihåg när du köpte den. I stället reda på vad det sista dagen som du ska använda det kommer att bli, och skriv detta datum ner på paketet med en permanent spritpenna. När den dagen kommer, även om sminket fortfarande ser bra ut, bli av med den.

De rekommendationer som anges nedan är bara riktlinjer. Vissa alla fysiska produkter kommer inte lika länge som andra typer av kosmetika. De innehåller inga konserveringsmedel att förlänga livslängden på smink. Dessutom, även om något är praktiskt taget ny, om det luktar eller ser rolig, kasta ut det.

I allmänhet kommer pulverprodukter längre än grädde formuleringar. Alla kosmetika som används runt ögonen inte har lika lång hållbarhetstid som föremål som används på resten av ansiktet. Slutligen, om du blir sjuk, är det vettigt att dike ögat makeup efter att du återvinna. Längs ed detta prat om överföring av bakterier, är det självklart att dela med smink är inte något du bör göra.

Poster som håller i upp till två år innefattar puder, pulver rouge, puder bronzer, puder ögonskugga, läppstift, läppenna och penna eyeliner. Medan penna eyeliner bör förbli säkert i upp till två år, kan du slipa pennan ofta så att en ren yta är utsatt för. Om du anser att någon av dessa kan vara smittat, kan du torka av ytan med en vävnad för att exponera ett rent område.

Kosmetika som bör bytas ut efter ett år ingår oljefri foundation, kräm foundation, kompakt puder, concealer, grädde rouge, läppglans och nagellack. Byt flytande eyeliner och mascara var tredje månad. Flytande eyeliner och mascara är lätt förorenade och bör också bytas ut om du utvecklar konjunktivit eller annan ögonsjukdom.

ersätta gamla makeup är ett enkelt sätt att hålla huden frisk och ser bra ut. Många människor lider av igentäppta porer och finnar på grund av förorenat makeup. Även om de flesta människor inser att ögonmakeup behöver bytas ofta, de ofta inte inser annat smink kan bli inaktuella också.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.